Via Claudia Augusta 2

Via Claudia Augusta 2

In het spoor van de romeinen door de Vinschgau
Langs de wandelroute van de Via Claudia Augusta komt de oeroude cultuur- en handelsroute van het Romeinse rijk weer tot leven. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Deze route over de Alpen is aanvankelijk gebouwd door Keizer Claudius om de Noord-Italiaanse havensteden aan de Adriatische kust met de Donau te verbinden. Tijdens uw wandeling door Zuid-Tirol leert u één van de mooiste stukken van de Via Claudia kennen: prachtige wandelroutes met heerlijke bergppanorama’s, daartussenin fraaie wijn- en fruitplantages, goede berglucht en een ongerepte natuur. Ook de cultuur komt deze week niets te kort met burchten en kastelen langs de route, het Mountain Museum van Reinhold Messner, de mediterrane kuurstad Merano en tot besluit de wijnregio rond de Kalterer See. Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook uw hond meenemen.

Oeroude cultuur-en handelsroute

Bezoek Messner Mountain Museum Juval

Wijnregio rond het Kalterermeer

Dag 1
Heenreis en aankomst in Reschen
Ontvangst en bespreking van het programma.
Dag 2
Reschen – Burgeis [ca. 5,5 uur, 22 km, +190 hm, -500 hm]
U wandelt eerst ontspannen langs de Reschensee naar Graun, waar de voormalige kerktoren in de stausee één van de meest gefotografeerde motieven in de Vinschgau is. De route gaat verder via de Haidersee langs één van de grootste puinhellingen van de Alpen. Hij reikt van de Plawenner Alm tot aan het 1.100 meter lager gelegen Glurns en is vandaag de dag bloeiende weiden bedekt. Vandaar ook de naam “Malser Haide”. Via een oude Waalweg wandelt u naar Burgeis, met fantastisch uitzicht op het klooster Marienberg.
Dag 3
Burgeis – Schluderns [ca. 4 uur, 10 km, +150 hm, -420 hm]
Wandelings langs de Sonnensteig, een nieuw aangelegd thematische wandelroute met houtsculpturen uit de Vinschgauer sprookjeswereld en vooral ook geweldige uitzichten op de sneeuwbedekte bergtoppen. Hoog boven Mals, dat gekenmerkt wordt door de vele torens, die boven het stadje uittorenen, gaan we via de Tartscher Bichl en Ganglegg naar Schluderns, met de machtigste en best bewaard gebleven burchten van Zuid-Tirol.
Dag 4
Schluderns – Schlanders [ca. 4,5-5,5 uur, 19 km, +560 hm, -780 hm]
Aan de voet van de Sonnenberg begint uw wandeling vandaag door een grotendeels dicht beboste omgeving. Via Laas, bekend om zijn witte marmer, bereikt u na enige tijd de fruitplantages van de Vinschgau – appelbomen, zover het oog reikt.
Dag 5
Schlanders – Naturns [ca. 6-6,5 uur, 22 km, +350 hm, -560 hm]
Deze etappe loopt voornamelijk door de vele fruitplantages van de Vinschgau. Langs de Latschander Waalweg gaat het naar Kastelbell, waar een bezoek aan de tentoonstelling over de Via Claudia beslist de moeite waard is. Verder omhoog langs de archeologische wandelroute, bijna tot het bekende Schloss Juval van Reinhold Messner, dat hoog boven het dal uitsteekt. Via enkele serpentines bereikt u het in het dal gelegen Naturns.
Dag 6
Naturns – Merano [ca. 5 uur, 18 km, +300 hm, -530 hm]
Vandaag vervolgt u uw weg langs de Rablander Waalweg omhoog door bossen en langs bergboerderijen, voortdurend begeleidt door een fraai uitzicht op het dal van de Vinschgau.
Via de Partschinser- en de Algunder Waalweg wandelt u bergafwaarts richting Merano.
Dag 7
Merano – Nals [ca. 5,5-6,5 uur, 20 km, +540 hm, -550 hm]
Langs de Marlinger Waalweg, de langste Waal van Zuid-Tirol, naar de “appelmetropool” Lana. Onderweg wordt u getrakteerd op schitterende uitzichten op Merano en het Etschtal richting Bolzano. Door loofbossen wandelt u omhoog naar Tisens, bekend om zijn edelkastagnes. Het tweede deel van deze wandeling wordt gekenmerkt door de vele burchten. Nals verwelkomt u met de Stachelburg, de Schwanburg en de Burg Payrsberg.
Dag 8
Nals – regio Kalterer See [ca. 5,5-6,5 uur, 21 km, +520 hm, -590 hm]
Wandeling langs uitzichtsposten, kastelen en burchten door schulderachtige wijndorpjes als Missian en St. Pauls. Een deel van de route voert langs de bekende Drei-Burgen-Route en verder via St. Michael door uitgestrekte wijnbouwgebieden tot aan de prachtig gelegen Kalterer See.
Dag 9
Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 8x overnachting in hotels in 2-persoonskamers met douche/WC
– 8x ontbijt
– igv HP ’s avonds min. 3-gangenmenu
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie
– servicehotline gedurende de week

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeristenbelasting; voorzover nodig zelf ter plaatse te voldoen
– terugreis van de Kalterer See naar Reschen met openbaar vervoer
– georganiseerde transfer terug naar Reschen: € 50,00 (ter plaatse te voldoen; wel bij boeking reserveren)
– toeslag eenpersoonskamer: €148,-
– toeslag HP: €185,-
– toeslag tussenseizoen: €40,- (21.05 – 24.06 en 27.08 – 16.09)
– toeslag hoogseizoen: €80,- (25.06 – 26.08)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 27.04 en 07.10

€695
9 dagen
hond toegestaan
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-27

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten