van Pisa naar Lucca

Original

van Pisa naar Lucca

Prachtig oud landschap tussen twee steden van Toscane
Deze reis zal ons leiden door de suggestieve landschappen van Monti Pisani, een van de oudste bergketen van Italië, gelegen in Toscane en dat scheidt de twee steden Pisa en Lucca. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Dankzij de oude kolonisatie en een beperkt gebied, zijn deze bergen bezaaid met allerlei paden, ezel-paadjes, ongebruikte particuliere wegen en verlaten wandelpaden. Dit netwerk van paden en het milde klimaat karakteriseren dit gebied en maken het nog makkelijker om de natuurlijke schoonheden van deze bergen het gehele jaar door te ontdekken.

De scheve toren van Pisa

Typische mediterrane vegetatie

Middeleeuwse stad Lucca

Zo.

Pisa
Individuele heenreis en aankomst in Pisa, transfer naar het hotel
Na het inchecken is er een korte verkenning van deze prachtige stad.
Ook wordt er verdere informatie en uitleg gegeven over deze reis.
Pisa bevat kostbare schatten die het tot één van de belangrijkste kunststeden van de wereld maakt. De kern van zijn fijne architecturale en artistieke aanbod is gelegen in de suggestieve Piazza dei Miracoli, waar het mogelijk is om de beroemde scheve toren van Pisa, de doopkapel van Pisa (Battistero), de monumentale begraafplaats en de kathedraal te bezoeken.

Ma.

Pisa-Calci-Pisa [ca. 5 uur, 12 km, +/-500 hm]
Ontbijt in het hotel. Transfer naar Calci van waar we onze excursie beginnen langs een lus route van groot historisch en ecologisch belang. Deze route richt zich op twee belangrijke culturele bezienswaardigheden. De Certosa van Calci, waar de mogelijkheid bestaat om die te bezoeken, één van de belangrijkste Natuur Historisch Musea van Italië. En het Verruca fort, met uitzicht op de vlakte van Arno, die het belangrijkste punt van de verdediging ten oosten van de Republiek Pisa vertegenwoordigd.

Di.

Pisa-Santallago-San Giuliano Terme [ca. 6 uur, 12 km, +400 hm, -750 hm]
Ontbijt in het hotel. Transfer van Pisa naar Calci. Vandaag zullen we een wandeling langs paden uit het verre verleden maken. Zullen we plaatsen ooit bewoond door kluizenaars, door kastanje- en beukenbossen, het belang ontdekken van deze route die de verbinding van Pisa naar Lucca mogelijk heeft gemaakt. Vanaf Santallago zullen we de Mount Faeta bezoeken die van een landschappelijke schoonheid is tezamen met uiteindelijk het uitzicht op de Middellandse Zee. Tot slot zullen we afdalen via de Middellandse maquis af tot we aankomen in San Giuliano Terme.

Wo.

San Giuliano Terme-Lucca [ca. 6,5 uur, 11 km, +600 hm, -550 hm]
Ontbijt in het hotel. San Giuliano is beroemd om zijn thermen, de helende eigenschappen van deze wateren werden voor het eerst ontdekt door de Etrusken en later door de Romeinen. Vanaf het station van San Giuliano zullen we door de bossen lopen tot we de Hermitage van San Giorgio in Spelonca bereiken, een prachtig gebouw dat werd gesticht in de twaalfde eeuw. Recente archeologische opgravingen brachten nieuwe structuren aan het licht die rechtstreeks uit de rotsen werden verkregen. We blijven langs de route tot we onze pauzeplek bereiken, de bergpas “I Quattro venti”. Na de lunch gaan we verder door de karakteristieke mediterrane vegetatie van dit gebied. Je loopt langs sterk geparfumeerde struiken die worden gevormd door de afbraak van het mediterrane kreupelhout, vanwege de droge kalksteen bodem. Wij vervolgen onze klim dan via de Mount Romagna, Van waaruit het mogelijk is om in de verte de torenhoge muren van Lucca te zien. Tevens onze eindbestemming van deze dag. Aankomst in Gattaiola. Transfer naar Lucca.

Do.

Lucca
Ontbijt in het hotel. Deze dag staat in het teken van ontspanning en het bezoek aan Lucca, de waarschijnlijk bekendste en mooiste middeleeuwse stad ter wereld. Lucca heeft altijd zijn historische en culturele ziel behouden. Wat is een betere manier om deze stad via zijn straten en steegjes in al zijn rijkdom te leren ontdekken dan door een wandeling. Prachtige architectuur, maar ook een plek om heerlijk te slenteren en te genieten van de oude stad.
Beroemd om zijn torenhoge muren, één van de weinige voorbeelden in Italië van stadsmuren die er nog zijn en om de stad te zien vanuit een ander gezichtspunt. Elke vierkante meter en elk monument vertelt over Lucca en zijn grote verleden. Dit was een land van bankiers, handelaars, kunstenaars en religieuzen die in elke hoek sporen van zichzelf hebben achtergelaten.

 

Vr.

Afscheid van Lucca
Na een vroeg ontbijt nemen we afscheid van de groep en rijden we terug naar Pisa Airport voor vertrek.

Inbegrepen
– 2x overnachting in 2-persoonskamers in Pisa 3*** hotel
– 1x overnachting in 2-persoonskamers in S. Giuliano Terme 3*** hotel
– 2x overnachting in 2-persoonskamers in Lucca 3*** hotel
– 5x ontbijt, 3x picknick-lunch en 4x diner
– transfers van en naar luchthaven Pisa Airport
– transfers volgens programma
– entree toren van Pisa, Battistero, monumentale begraafplaats, kathedraal
– drankjes (mineraal water en 1/4 l. wijn of frisdrank)
– begeleiding door een Engelstalige wandelgids
– bagagetransport

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– 2x lunch en 1x diner
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– entree Certosa (€5,- p.p.) en Natural History Museum (€7,- p.p.)
– toeristenbelasting, indien van toepassing (ter plaatse te voldoen)
– toeslag eenpersoonskamer: €175,-

€1295
6 dagen
5 - 11 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-18

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten