Van Merano naar het Gardameer

Nieuw

Van Merano naar het Gardameer

Zuid-Tirol, Brenta Dolomieten en Trentino
Vanuit de bekende kuurstad Merano door wijn- en appelgaarden, langs historische burchten, kastelen en glinsterende bergmeren, door idyllische dorpjes met prachtig bergdecor. De bergen van Zuid-Tirol en Trentino zijn weergaloos mooi. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.
De indrukwekkende Dolomietenmassieven begeleiden u deze week, in de Brenta kunt u deze adembenemende bergwereld van dichtbij meemaken. In Trentino ontdekt u kleine bergdorpen met smalle straatjes en idyllische huizen en tot slot uw eindbestemming, het Gardameer. Omringd door hoge rotswanden en temidden van olijvenbomen, cipressen en vijgenbomen ontdekt u meteen de mediterrane flair. Cappucino en een ijsje aan de oevers van het meer: la vita é bella! Er bestaat de mogelijkheid om op deze reis ook uw hond meenemen.

Brenta Dolomieten

Appel- en wijngaarden

La dolce vita aan het Gardameer

dag 1

Individuele heenreis naar Merano 
Beleef de mediterrane flair in het prachtige Merano in Zuid-Tirol. Slenter door de gezellige straten en steegjes, in het spoor van keizerin Sissi langs de Passerpromenade of in de tuinen van Slot Trautmannsdorf.

dag 2

Merano – Nals [ca. 5-6 uur, 18 km, +/-550 hm]
Via historische waalwegen wandelt u door appelplantages naar een indrukwekkende waterval. Snel daarna voert de weg door de heuvels van het om zijn kastanjes bekende Tisens naar het historische kerkje St. Christoph. Door een mooi bosgebied met waanzinnig uitzicht op het in de diepte gelegen Etschtal wandelt u naar beneden naar Nals, een idyllisch dorpje temidden van appel- en wijngaarden.

dag 3

Nals – Kaltern/Kalterer See [ca. 5-5,5 uur, 18 km, +700 hm, -600 hm]
Vandaag staat een fascinerende wandeling over de Burgenweg op het programma. Via een interessante route loopt u van burcht naar burcht, waar u de veelzijdige historische bouwkunst kunt bewonderen. ‘s Middags wandelt u door het gebied van de ijsgrotten, waar u zelfs zomers ijspegels kunt vinden.
Langs St. Georgsturm en tussen de wijnranken door wandelt u naar uw bestemming van vandaag, de Kalterer See.

dag 4

Kaltern/Kalterer See – Coredo [ca. 4,5-5 uur, 16 km, +200 hm, -700 hm]
‘s Morgens gaat u eerst met een “treintje” naar de Mendelpass, waar u met volle teugen kunt genieten van het geweldige uitzicht. Daarna begint de wandeling over de hoogvlakte richting het Nontal, de taal- en provinciegrens. Via avontuurlijke ravijnen en door idyllische dorpjes en langs 2 kleine glinsterende meren naar Coredo, waar u nu middenin Trentino van de Italiaanse gezelligheid kunt genieten.

dag 5

Coredo – Molveno [ca. 5 uur, 15 km, +530 hm, -100 hm]
Tijdens een korte transfer kunt u het indrukwekkende landschap van het Nonstal bewonderen. Aansluitend wandelt u via de Jacobsweg naar de hoogvlakte van de Paganella. Vervolgens door de bossen verder omhoog naar Cavedago met haar beroemde brug met 3 bogen. Via Andalo bereikt u uiteindelijk Molveno, aan de voet van de Brenta en langs het gelijknamige glinsterende Alpenmeer.

dag 6

Molveno – Comano Terme [ca. 3-6 uur (afhankelijk van de routekeuze), 15 km, +500 hm, -400 hm]
Vandaag heeft u de mogelijkheid om de bijzondere Brenta Dolomieten van dichtbij te ervaren. Comfortabel worden de eerste hoogtemeters overbrugd met de berglift, voordat de wandeling in het berggebied van de Pradel begint. Pak een typisch Italiaanse lunch mee op een rifugio (berghut) en geniet van het uitzicht. Daarna zweeft u weer ontspannen en voldaan naar beneden naar de oevers van het Lago di Molveno. U loopt vervolgens verder naar het bergmeer Lago Nembia. Vanaf hier gaat u met de bus naar Comano Terme.

dag 7

Comano Terme – Riva del Garda [ca. 3-4 uur, 10 km, +200 hm, -700 hm]
Tot besluit van de week wandelt u over heerlijke almweiden van het Lomasontal. Aansluitend gaat het omhoog naar de Rifugio Monte San Pietro, van waar u al een fantastisch uitzicht heeft op het Gardameer. Dan door kronkelende steegjes en onder poortbogen door, langs indrukwekkende stenen muren naar het kasteel van Tenno. De laatste kilometers loopt u door een gebied vol olijven en cipressen tot u de oevers van het Gardameer heeft bereikt.

dag 8

Individuele terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers in goede ***- hotels en gasthofen
– 7x ontbijt
– i.g.v. halfpension minstens een 3-gangenmenu (6x, niet in Riva)
– bagagetransport
– bergfahrt met de Mendelpassbahn
– berg- en talfahrt met de berglift Pradel-Molveno (alleen in de zomer; anders een korte wandeling)
– Trentino-Card met talrijke voordelen
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– avondeten (tenzij u HP heeft bijgeboekt)
– lunches
– busrit Lago Nembia-Comano (ca. € 5,- p.p.)
– parkeren: beperkt aantal gratis hotelparkeerplaatsen (geen voorreservering mogelijk); openbare parkeerplaatsen (ca. € 30,- p.wk.) en parkeergarage (ca. € 12,- p. dg.)
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen
– toeslag halfpension: € 160,- (6x)
– toeslag 1-persoonskamer: € 165,-
– terugreis met OV (met de bus naar Rovereto en trein naar Meran; ca. 3 uur), of
– transfer van Riva naar Merano (alleen op za, zo en ma; € 55,- p.p.; reserveren bij boeking en betaling ter plaatse)

reisperiodes 2017
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen tussen 20.05 en 07.10

€625
8 dagen
hond toegestaan
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Italie

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten