Tour du Mont Blanc

Tour du Mont Blanc

De Mont Blanc is niet alleen de hoogste berg van West-Europa, maar ook één van de mooiste bergen van de Alpen. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Tijdens deze 8-daagse individuele wandelreis loopt u door Frankrijk, Zwitserland en Italië en kunt u de Mont Blanc van alle kanten aanschouwen. U wandelt door dalen en over bergpassen en heeft steeds de indrukwekkendste gletsjers en bergen van de Alpen in het vizier.

Aanschouw de Mont Blanc van alle kanten

Individuele wandelreis door 3 landen

Fenêtre d'Arpette: de hoogste berg van dit gebied, 2.850 m

Dag 1
Heenreis en aankomst in Les Contamines
Ontvangst en bespreking van het programma.
Dag 2
Les Contamines – Chapieux [ca. 6,5 uur, 18 km, +1.200 hm, -900 hm]
Op deze eerste wandeldag wacht meteen een echte bergetappe met fantastisch uitzicht op de geltsjers van de Mont Blanc. Na een korte transfer naar Notre Dame de la Gorge, loopt u omhoog naar de Pass Bonhomme. Via de Croix du Bonhomme loopt u naar Chapieux, waar u overnacht.
Dag 3
Chapieux – Rifugio Elena/Courmayeur [ca. 7 uur, 18 km, +950 hm, -1.000 hm]
U begint omhoog naar de Pass Seigne op de Italiaanse grens. Tijdens de afdaling heeft u uitzicht op de Aiguille de Peuterey en de Mont Blanc. Met de bus rijdt u door het Val Ferret. Tot slot wandelt u in ca. 1 uur naar de prachtige Rifugio Elena, die direct tegenover de Gletsjer Pré de Bar ligt.
De overnachting vandaag gebeurt op basis van beschikbaarheid in de berghut (met HP) of in een hotel in Courmayeur (met ontbijt). Geef bij uw boeking aan, waar uw voorkeur naar uitgaat.
Dag 4
Rifugio Elena/Courmayeur – Champex [ca. 5,5 uur, 17 km, +600 hm, -1.000 hm]
Via de hoge Pass Ferret komt u in Zwitserland, in het betoverende dorpje Fouly. Indrukwekkende uitzichten op het massief van de Grand Combin in het oosten en op de Mont Blanc aan de italiaanse kant, begeleiden u vandaag tijdens uw wandelroute. Het laatste stuk naar Champex legt u met de postbus af.
Dag 5
Champex – Trient [ca. 8 uur, 14 km, +1.050 hm, -1.380 hm]
Wandeling over de Fenêtre d’Arpette, met haar 2850 meter één van de hoogste bergen in dit gebied. De afdaling naar Trient, steeds langs de gletsjer, is fantastisch. Wilt u het wat rustiger aan doen, dan kunt u de kortere variant nemen via de Pass Bovine.
Dag 6
Trient – Argentière [ca. 6,5 uur, 15 km, +1.000 hm, -1.050 hm]
Vandaag loopt u weer terug naar Frankrijk: via de Pas la Balme met uitzicht op de Mont Blanc en de l’Aiguille Verte. Vanaf de pas daalt u direct af naar Tour en vervolgens naar Argentière.
Dag 7
Argentière – Chamonix [ca. 6 uur, 16 km, +900 hm, -1.100 hm]
Het Balkon Aiguille Rouge is beslist één van de mooiste uitzichtspunten van de Alpen. Dit schouwspel mag u dan ook niet missen. Prachtige klim naar de Lac Blanc. U wandelt met voortdurend prachtig uitzicht op de omringende bergen en heeft daarbij voortdurend de Mont Blanc in het vizier. De mogelijkheid bestaat om met de berglift de Flégère naar beneden te zweven. Met de bus rijdt u dan naar het centrum van Chamonix.
Dag 8

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in berggasthofen/berghutten, deels met etagedouche
– 5x HP (bij overnachting op de Elena Hütte: 6x HP)
– transfer op de 2e dag
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie
– servicehotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– openbaar vervoer
– toeristenbelasting; voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen

reisperiodes 2017
Deze reis kan gestart worden op zondagen tussen 18.06 en 10.09.

€952
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Zwitserland
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten