Tirolerweg

Tirolerweg

Van Garmisch door het Wetterstein- en Karwendelgebergte naar Innsbruck
De bergen van Beieren en Tirol behoren tot de mooiste natuurschouwspelen in de Alpen. Ravijnen en diep ingesneden bergdalen leiden omhoog naar de almen en bergtoppen van het Wetterstein- en Karwendelgebergte. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.
U wandelt door het nationaalpark Karwendel tot aan de Nordkette, van waar u comfortabel met de nieuwe seilbahn omlaag zweeft tot in het centrum van Innsbruck.
U overnacht deze week in hotels, een gasthof en comfortabele berghutten.

Indrukwekkende wandelingen

Prachtige panorama's

Nationaalpark Karwendel

Dag 1
Heenreis en aankomst in Garmisch-Partenkirchen
Ontvangst en bespreking van het programma.
Dag 2
Hoogtewandeling door de Höllentalklamm [ca. 5 uur, 12 km, +1.090 hm, -180 hm]
U loopt vandaag door de Höllentalklamm naar de aan de voet van de Zugspitze gelegen Höllentalangeralm. Langs een hoogteweg hoog boven de klamm loopt u naar het Hupfleitenjoch en via almweiden door naar Kreuzeck. De afdaling gebeurt op zeer comfortabele wijze, namelijk met een berglift.
Dag 3
Omhoog en door het Wetterstein-gebergte, waar de zonnekoning een kasteel liet bouwen [ca. 4,5 uur, 12 km, +1.170 hm, -30 hm]
Ook vandaag begint u weer door een ravijn op weg naar de voet van het Wetterstein-gebergte. Een steil wandelpad brengt u uiteindelijk op de Königsweg naar het Slot Schachen. U overnacht in een comfortabele berghut (let op: vandaag géén bagagetransport!)
Dag 4
Zonsopgang in de bergen [ca. 7,5 uur, 20 km, +900 hm, -1.800 hm]
De wandeling naar de pas en de Grenzhütte ’s morgens vroeg biedt alles wat bergwandelen zo ontzettend mooi maakt. Aansluitend daalt u af in het Leutaschtal en wandelt u ontspannen naar Scharnitz. Vandaag bestaat de mogelijkheid om de route in te korten door gebruik te maken van een lokale bus (niet in de prijs inbegrepen).
let op: vandaag bent u in hoogalpien terrein onderweg; de route loopt voor een belangrijk deel door rotsachtig terrein (met passages met veelal grote blokken) en er dienen flinke hoogteverschillen overwonnen te worden. Bergwandelervaring in hoogalpien terrein strekt hier absoluut tot aanbeveling!
Dag 5
Naar de bron van de Isar en door de Karwendel [ca. 2,5 – 5 uur, 5 km, +550 hm]
Een transfer brengt u tot diep in het Karwendeltal. Vervolgens wandelt u in een rustig tempo in ca. 2 uur naar de Halleranger Alm. Hier kunt u de rest van de dag volop genieten van de prachtige omgeving of u “beklimt” de Sunntiger Spitze.
U overnacht in de Halleranger Alm, een zeer comfortabele berghut.
Dag 6
Rustdag of beklimming van een bergtop [ca. 2 – 3 uur, 5 km, +/-500 hm]
Er staan u vandaag meerdere topwandelingen te wachten. Afhankelijk van uw niveau en ervaring zal de huttenwirt u graag een tocht aanbevelen.
Dag 7
Door de Karwendel naar Innsbruck [ca. 6 uur, 13 km, +1.000 hm, -500 hm]
Een fantastische hoogteweg brengt u via verschillende bergpassen naar de bekende, boven Innsbruck gelegen Nordkette. Bij het bergstation op de Hafelekar stapt u in de berglift, waarmee u tot in Innsbruck afdaalt.
Dag 8

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 4x overnachting in hotels/gasthofen in 2-persoonskamers met douche/WC
– 3x huttenovernachting in meerpersoons kamers
– 7x ontbijt
– berglift Hafelekar – Innsbruck
– berglift Garmisch Partenkirchen (Kreuzeck)
– transfer in het Karwendeltal
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport (behalve naar de hut in de Wetterstein; uw bagage wordt die dag – vanuit Garmisch direct naar Scharnitz gebracht. U loopt dus 2 dagen met een eigen rugzak met kleding e.d. voor op de berghut)
– persoonlijke toureninformatie

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches en avondeten
– entree in de klammen (met Kurkaart korting)
– bus naar de start van de wandeling in Garmisch (met Kurkaart gratis)
– evt. toeristenbelasting (indien van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– seizoenstoeslag (start tussen 02.07 en 19.08): € 40,- p.p.

reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op vrijdag en zondag tussen 15.06 en 16.09

€545
8 dagen
Niveau 3

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Langere wandelingen voor tredzekere en ervaren bergwandelaars. U beschikt over een goede gezondheid, u bent tredzeker en vrij van hoogtevrees.
Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-15

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten