Tiroler Jubileumsweg

Original
Nieuw

Tiroler Jubileumsweg

Een unieke wandeltocht van Noord- naar Zuid-Tirol  
Ter ere van ons 12,5-jarig bestaan in mei 2017 hebben wij deze unieke meerdaagse bergwandelreis samengesteld. Uitgangspunt bij het samenstellen van deze wandelroute is geweest dat de tocht qua landschap en onderkomens afwisselend moest zijn en dat het niveau voor zoveel mogelijk bergwandelaars haalbaar moet zijn.
Zo overnachten we niet alleen in berghutten, maar ook in een comfortabel gasthof en luxe hotels. We lopen vanuit het Stubaital naar de Nürnberger Hütte, pakken op weg naar de Bremer Hütte een etappe van de Stubaier Höhenweg mee, vervolgens de langste etappe via de Italiaanse Tribulaunhütte naar een comfortabele hotel in Innerpflersch gevolgd door een relatief korte etappe naar het mijnbouwdorp Maiern, via het oude mijnbouwgebied Schneeberg naar Pfelders. Daarna naar het merenrijke gebied rond de Oberkaser, een gezellige almhut in de Texelgruppe en tot slot de afdaling naar Dorf Tirol en via de prachtige Tappeinerweg naar het hotel in Merano, waar we klinken op een fantastische wandelweek.

via oude paden door verschillende berggebieden van Noord naar Zuid

geschikt voor beginnende en ervaren bergwandelaars

gezellige berg- en almhutten en comfortabele hotels

zo.
Individuele heenreis Neustift – Nürnberger Hütte [ca. 2,5 uur, +925 hm]
Individuele heenreis naar Neustift in het Stubaital. Ontvangst door onze bergwandelgids om 12.00 uur bij Cafe Anni in het centrum. Kennismaking onder het genot van Kaffee mit Kuchen, uitrustingscheck en bespreking van het programma. Daarna rijden we met de bus naar de haltestelle van de Nürnberger Hütte.
Via de Bsuchalm lopebn we naar de Nürnberger Hütte (2.297 m).
ma.
Nürnberger Hütte – Bremer Hütte (2.413 m) [ca. 4 uur, +600 hm, -450 hm]
Vandaag volgen we een etappe van de Stubaier Höhenweg naar de Bremer Hütte. Vandaag kunnen we duidelijk zien hoe gletsjers ooit het landschap en de rotsformaties mede hebben vormgegeven. Het landschap en het uitzicht is indrukwekkend.
di.
Bremer Hütte – Tribulaunhütte – St. Anton/Innerpflersch [ca. 8 – 8,5 uur, +950 hm, -1.950 hm]
Vandaag wacht ons de langste dag van deze week, hetgeen dus vroeg opstaan betekent. We verlaten de Stubaier Alpen. Terwijl de Stubaier Höhenweg verder doorloopt richting Innsbrucker Hütte, houden wij rechts aan en lopen we via het Sandesjöchl (2.599 m) naar de Tribulaunhütte (2.368 m.). Na een welverdiende lunch dalen we af naar het bijna 1.000 meter lager gelegen St. Anton, waar we ons tegoed kunnen doen aan de geneugten van een comfortabel hotel.
wo.
St. Anton/Innerpflersch – Maiern [ca. 6,5 uur, +1.270 hm, -1.140 hm]
Vandaag volgen we een oude pelgrimsroute door het Alrißtal omhoog naar de Maurerscharte (2.511 m). Bij voldoende animo beklimmen we vanuit de scharte de Wetterspitze (2.709 m).  Via de Prischeralm dalen we af naar het voormalige mijnwerkersdorp Maiern (1.370 m). Ook hier overnachten we weer in een riant 4-sterrenhotel.
do.
Maiern – Schneeberg – Pfelders [ca. 5,5 uur, +1.350 hm, -700 hm]
Vandaag lopen we door het historische mijnbouwgebied St. Martin am Schneeberg. Na een pauze op de Schneeberghütte dalen we naar de Timmelsjochstraße. Vanaf hier volgt een korte transfer naar Pfelders in het mooie Natuurpark Texelgruppe.
vr.
Pfelders – Oberkaser [ca. 4 uur, +960 hm, -680 hm]
Door het Faltschnaltal dringen we diep door tot in het hart van de Texelgruppe. Via de het Faltschnaljoch (2.417 m) en het Spronserjoch (2.581 m) bereiken we de fraaie Spronser Seen, een waterrijk gebied met 9 bergmeren. We overnachten in de nabijgelegen Oberkaser, een idyllische almhut.
De etappe is relatief kort, dus blijft er voldoende tijd over om ‘s middags een wandeling rond de verschillende meren te maken.
za.
Oberkaser – Dorf Tirol – Merano [ca. 4,5 uur, +275 hm, -1.250 hm]
We besluiten deze bijzondere huttentocht met een afdaling via de Jägersteig en de Mutkopf naar de Hochmut Seilbahn. Nadat we comfortabel naar Dorf Tirol zijn gezweefd, wandelen we via het indrukwekkende kasteel Brunnenburg en de Tappeinerweg naar Merano. De Tappeinerweg is een mooi geplaveide wandelpromenade, die vanuit het ortsteil Gratsch naar de rand van het oude stadscentrum loopt. Onderweg kijk je je ogen uit. Niet alleen een prachtige flora, maar ook een fantastische uitzicht over de stad en het Etschtal en de Vinschgau.
Nadat we de wildstromende Passer zijn overgestoken resteren nog ca. 10 minuten voordat we ee duik kunnen nemen in het buitenbad van ons hotel.
zo.
Terugreis
Na het ontbijt rijden we met een taxibusje terug naar Neustift in het Stubaital, waar we afscheid van elkaar nemen.

Inbegrepen
– 3x overnachting in 2-persoonskamers (hotels)
– 4x overnachting in meerpersoonskamers (2 berghutten, gasthof en almhut)
– 7x halfpension (ontbijt en avondeten)
– transfers (bus en taxi)
– terugreis naar Neustift
– 1x berglift
– begeleiding door een gediplomeerde Nederlandse bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– evt. verzekeringen
– evt. parkeerkosten
– toeslag 1-persoonskamer: € 75,- (alleen van toepassing in de hotels)

€1175
8 dagen
4 - 10 deelnemer
Nederlandstalig
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 2Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Groepsreis
ItalieOostenrijk

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten