Sicilië, de Etna en meer

Original

Sicilië, de Etna en meer

Sicilië is een van de best bewaarde geheimen van Italië
Dit eiland heeft een fascinerende geografie en rijke historische en culturele erfenis. Elke grote mediterrane beschaving van de afgelopen 2500 jaar heeft zijn sporen nagelaten op Sicilië: de oude Grieken verspreid tempels en theaters; de Romeinen, bruggen en aquaducten; de Saracenen, moskeeën en torens; en de Noormannen, kerken en kastelen. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Het landschap wordt gedomineerd door steile, met keien bezaaide rotsen, en Europa’s hoogste vulkaan, Etna, dient als ongemakkelijke herinnering dat Sicilië ligt aan de rand van de Europese geologische plaat. Op deze reis gaan we veel wandelroutes in het bergachtige binnenland, volgt paden langs de kust langs de Middellandse Zee in de Eolische Eilanden, en zelfs wandelen op de vulkanische hellingen van de berg/vulkaan Etna, het hoogste punt van het eiland. Het kleurrijke verleden van Sicilië heeft een intrigerende mix van prehistorische, Griekse en Romeinse overblijfselen achtergelaten, samen met het bewijs van de Byzantijnse, Arabische, Norman en de Spaanse veroveringen.

Bezoek aan de oude vulkaan

Bezoek beroemde Taormina, Siracusa en de Etna

Kaas- olijfolie- en wijnproeverijen

Zo.

Aankomst Catania – Taormina – Naxos
De groep wordt opgehaald van de luchthaven van Catania. Afhankelijk van aankomsttijd, bezoek aan Taormina, de stad van onovertroffen schoonheid, een klif stad herenhuizen, pijnbomen, en paarse bloemen, met een wazig blauwe kustlijn hieronder. Het 3de eeuwse Griekse theater, aan de rand van de klif, is misschien wel het meest dramatisch gelegen theater op aarde. De Romeinse Odeon en het middeleeuwse kasteel, bereikbaar via een set kleine steile trappen die kronkelen op de berghelling, zal het fascinerende bezoek af ronden.

Ma.

Naxos – Monti Sartorius en Pineta Cubania – Naxos [ca. 4 uur, 13 km, +200 hm]
We beginnen met een makkelijke wandeling op de hellingen van de Etna, op de gestolde lava van een uitbarsting daterend uit 1865, een nog ongerepte vegetatie, de vorming van kleine bergen genaamd “kleine knoopjes”, vanwege de kleine kegel vorm. Anders is de volgende route in de weelderige natuur van de “Pineta”, een dennenbos rijk aan verschillende soorten planten meestal groeiend op lava grond. In de middag gaan we naar Catania. De geschiedenis van Catania en de provincie lijkt zich te identificeren met die van de berg de Etna, de vulkaan die de stad domineert. Het is een stad van oude oorsprong, gesticht rond de tweede helft van de 8ste eeuw.

Di.

Naxos – Alcantara kloof, Castelmola – Naxos [ca. 4 uur, +600 hm]
Vandaag gaan we de “Alcantara Gorges” ontdekken. De rivier Alcantara ontspringt op een hoogte van 1.250m. Enkele duizenden jaren geleden, werd de rivierbedding geblokkeerd door een lavastroom van de Etna. Door de uitbarsting werd het hele dal van Alcantara bedolven onder de lava. Door een aardbeving splitste de lava zich waardoor de kloof ontstond. Doordat het water bleef stromen hebben de rotswanden een natuurlijke glans gekregen wat een prachtig gezicht is om te zien. Vervolgens gaan we verder via de Castemola “haarspeldwandeling” (van waaruit u een prachtig uitzicht op Taormina en zijn theater heeft).

Wo.

Catania – Etna – Catania [ca. 5 uur, 14 km, +700 hm]
Vandaag lopen we naar de top van de Etna, in een korte wandeling die ons in de buurt zal brengen van de indrukwekkende rokende top. Onderweg kunt u de gestolde lava van de uitbarstingen van voorgaande jaren te zien.
(Houd er rekening mee dat de excursie naar de top van de krater alleen onder begeleiding van geautoriseerde plaatselijke gidsen kan plaatsvinden. Deze excursie is optioneel en dient ter plekke betaald te worden)

Do.

Naxos – Syracuse – Golf van Catania – Naxos
Vandaag is het de dag om het wonder van Sicilië per auto te ontdekken. Met de lokale Engels sprekende gids zullen we Magna Grecia (groot Griekenland) bezoeken. Op de terugweg stoppen we langs de oostkust van Sicilië, bij de Golf van Catania, een gebroken lijn van zandstranden, rotsachtige kustlijnen en kiezelstranden. Veel kleine vissersdorpjes aan de kust, en de Aci Trezza, met intrigerende rotsen.
Let op: vandaag is de lunch niet inbegrepen

Vr.

Valle del Bove – Etna 
Vandaag lopen we over een van de beste en grootste vulkanische dalen tot we de bodem van het dal waar alles bedekt is met rijke bossen bereiken. Sporen van historische uitbarstingen vinden we rondom ons heen.

Za.

Naxos – Agrigento en de Vallei van de Tempels – Palermo
Na het ontbijt vertrekken we om een ander prachtig gebied van het eiland te ontdekken: Agrigento en de “Vallei van de Tempels” met de lokale Engels sprekende gids. De stad, heeft veel Griekse tempels, zoals de tempel van Concord, een van ’s werelds best bewaarde tempels. Agrigento, dat is bewoond sinds de prehistorie, gebouwd rond de stad Akragas. Akragas werd opgericht aan het begin van de 6e eeuw voor Christus en bereikte zijn hoogtepunt van macht en invloed 200 jaar later onder het bewind van de tiran Theron. Het centrum van de stad heeft een grote variatie aan geschiedenis; in het bijzonder de 10 jaar durende strijd tussen de Romeinen en Carthagers. Na het bezoek vertrekken we naar Palermo. Hier eten en overnachten we in het hotel aldaar.

Zo.

Palermo – Riserva Naturale dello Zingaro – S.Vito lo Capo-Palermo
We beginnen onze dag met een trektocht naar het Zingaro Natuur Reservaat, dit was het eerste natuurreservaat op Sicilië opgericht in 1981. Dit natuurreservaat staat bekend om zijn blauwe zee en om zijn stranden. We vervolgen de dag met een bezoek aan het oude vissersdorp van San Vito lo Capo, dat nog steeds zijn Arabische invloed heeft behouden. Deze levendige stad is rijk aan geschiedenis, monumenten en diep gewortelde tradities zoals de locale keuken die een eenvoudige en echte bevolking weerspiegelt. Er is tijd om een duik te nemen (aanvankelijk van het weer) waarna we terugkeren naar Palermo. In de resterende tijd krijgen we een rondleiding door de stad. Afscheidsdiner in een typisch Siciliaans restaurant.

Ma.

Afscheid van Sicilië
Na het ontbijt rijden we (volgens schema van de afgesproken vluchttijden) naar Palermo Airport en nemen we afscheid van het eiland.

Inbegrepen
– 8x overnachting 2-persoonskamers in 3*** hotel
– 8x ontbijt, 6x lunch en 6x diner incl. wijn en mineraalwater
– vervoer tijdens de reis in 9 pers. minibusje
– entreekosten Alcantara Gorges, tempelvallei Agrigento, kabeltrein Etna
– wijn- en kaasproeverij
– professionele Engelstalige gids
– luchthaventransfer (heenreis Catania Airport – terugreis Palermo Airport)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– toeristenbelasting indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen
– toeslag eenpersoonskamer: €295,-

€1595
9 dagen
5 - 11 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 1

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-18

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten