Sheep’s Head Way

Sheep’s Head Way

De Sheep’s Head Way, die vroeger de naam Muintir Bháire droeg, bevindt zich in het midden van de 3 schiereilanden ten zuidwesten van de provincie Cork, Ierlands grootste provincie en onderdeel van de Wild Atlantic Way. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De Sheep’s Head Way is het minst bezochte deel van Cork en dit draagt bij aan al het moois en de unieke uitstraling van deze plek. De ronde heuvels ook wel drumlins genoemd, zijn het bewijs dat de ijstijd die vruchtbare weiden voor de schapen heeft gebracht, gedomineerd wordt door een lage heuvelrug. Het hoogste punt van het schiereiland is Seefin Hill op 345 meter hoog. Op het hoogtepunt woonden er in 1844 op dit schiereiland 8.340 mensen, nu is dat gereduceerd naar maar 1.300 bewoners.

Bantry Harbour, in de beschutting van Whiddy Island, is een van west Cork’s oudste havens, en was onderdeel van een poging tot invasie door de Fransen in 1796. Bantry House, gebouwd in 1771 voor de eerste graaf van Bantry, heeft een mooie kunstcollectie en is opengesteld voor publiek. De stad heeft een bruisende markt en de belangrijkste winkelstraat van het zuidwesten. Een vernieuwde boerenmarkt die elke vrijdag plaatsvindt in de ochtend op het plein. Ga op zoek naar “The West Cork Fuchsia Brand”, een marketing initiatief om de grote diversiteit aan lokale producten een gezicht te geven, voor zowel de lokale markt als de internationale markt.

Breng een bezoek aan de mooie kunstcollectie van Bantry House

Bantry Bay

West Cork Fuchsia Brand

dag 1

Aankomst Bantry
Aankomst op Cork Airport en met openbaar vervoer naar Bantry. Bantry is een stad die perfect gelegen is en goed kan dienen als startpunt van de reis van dit avontuur in het zuidwesten van Ierland. Het ligt in de baai die Sheepshead en Beara schiereiland van elkaar scheiden en in de luwte van Whiddy Island.

dag 2

Bantry – Glanlough [ca. 4,5 uur, 16 km, +280 hm]
Op de eerste dag van de Sheeps Head Way wandelt u van Bantry naar Glanlough met uitzicht over Bantry Bay en Whiddy Island. Vandaag komt u langs een mooie bergkam voordat u afdaalt naar Glanlough.

dag 3

Glanlough – Kilcrohane [ca. 4 uur, 13 km, +385 hm]
Vandaag kunt u kiezen om de Gortnakilly bergkam te volgen tot aan Suffin Mountain, het hoogste punt op het schiereiland op 345 meter, of u kiest voor het lagere pad dat ook eindigt in Kilcrohane.

dag 4

Kilcrohane – Tooreen [ca. 4 uur, 14 km, +110 hm]
We volgen vandaag de wilde ruige afgevlakte kustlijn van het schiereiland Sheepshead. We komen langs lang geleden verlaten en oude ruïne dorpen en de kopermijnen van Gortavallig.

dag 5

Tooreen – Reenmore [ca. 4,5 uur, 16 km, +200 hm]
Vandaag wandelen we langs de zuidelijke kustlijn, met een korte klim, die je leidt naar een 17de eeuwse vuurtoren, de tocht gaat dan op een lager niveau verder kronkelend langs boerderijen en door oude dorpen op weg naar Reenmore.

dag 6

Reenmore – Durrus [ca. 5 uur, 16 km, +280 hm]
Durrus, het laagst gelegen dorp op het schiereiland is vandaag onze bestemming en brengt ons langs stille paden en kronkelende wegen. Wanneer we door dit gebied komen zien we het bewijs van uitgebreide activiteit van de jaren voor Christus, in de vorm van grote rechtopstaande stenen, waterputten en begraafplaatsen.

dag 7

Durrus – Bantry [ca. 5 uur, 17 km, +190 hm]
Op de laatste afstand keren we terug naar Bantry, we lopen landinwaarts vanaf de kustlijn en beklimmen Barr na Gaoithe, Top of the Wind, voordat we kronkelend naar beneden gaan op smalle landweggetjes naar de stad, langs de prachtig mooie omgeving van Bantry House.

dag 8

Terugreis of verlenging
Vandaag nemen we afscheid van Bantry.

Inbegrepen
– 7x overnachting in een bed & breakfast
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 01.04 – 31.10

€575
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 1

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Individuele reis
Ierland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-04-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten