Van de Seiser Alm naar Cortina

Van de Seiser Alm naar Cortina

Een prachtige, afwisselende trektocht door enkele van de indrukwekkendste berggebieden van de Dolomieten.
Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Langs de Schlern, over de Seiser Alm, van de imposante rotsen van de Langkofel naar het schrale hoogplateau van de Sella en het bergdorp Corvara, van het fascinerende natuurpark Fanes Sennes Prags en de Tofana naar Cortina – de stad in de Dolomieten. Dwars door de Dolomieten, van West naar Oost! We wandelen nagenoeg voortdurend boven de 2.000 meter, met enkele beklimmingen van drieduizenders.
De overnachtingen in goede hotels en gezellige berghutten en vooral het bagagevervoer zorgen bovendien voor zorgeloos en comfortabel wandelplezier!
Voor een week laten we de sleur van alledag voor wat het is en duiken we onder in het jongste Werelderfgoed, de Dolomieten.

UNESCO werelderfgoed Dolomieten

Seiser Alm en Sella

Adembenemende Dolomietenpas

Zo.
Heenreis en aankomst in Völs
U wordt om 18.00 uur in het hotel welkom geheten door de bergwandelgids. Avondeten en bespreking van het weekprogramma.
Ma.
Van de Seiser Alm naar de Schlern [ca. 5 uur, 11 km, +900 hm, -400 hm]
Transfer naar de Seiser Alm. We wandelen omhoog naar de Schlern (2.460 m). Via het Schlernhaus wandelen we over het hoogplateau naar de Tierser Alpl Hütte (2.550 m).
Di.
Beklimming van de Plattkofel [ca. 6,5 uur, 14 km, +950 hm, -1.150 hm]
De top van de Plattkofel (2.965 m) biedt een geweldig uitzicht op de omringende bergen. We overnachten op het Sellajoch in een berghut met hotelcomfort.
Wo.
overschrijding van de Sella [ca. 7 uur, 9 km, +700 hm, -1.500 hm]
Korte transfer naar het Pordoijoch en met de berglift omhoog naar de Sass Pordoi (2.980 m). Vervolgens te voet omhoog naar de Piz Boé (3.150 m). Na volop genoten te hebben van het betoverende uitzicht dalen we tussen de rotsen af naar Vallon ( 2.535 m) en de Campolongo Pas (1.860 m). Vanaf daar worden we naar St. Kassian gebracht, waar we in een gezellig hotel overnachten.
Do.
Fanes Alm [ca. 4 uur, 10,5 km, +650 hm, -600 hm]
van de Capanna Alpina omhoog over een oude militaite straat via Col de Locia (2.069 m) en Passo Tadega naar de Grosse Fanes Alm (2.102 m). Na een korte pauze wandelen we verder langs het Lago di Limo, via de gelijknamige pas, naar de Fanes Hütte (2.060 m).
Vr.
Door het Fanestal naar Cortina [ca. 3 uur, 6 km, +200 hm, -1.000 hm]
Wandeling door het landschappelijk unieke Fanestal met prachtige bergbeek, watervallen en bloemenrijke almweiden. Afdaling en korte transfer naar Cortina. Hier is tijd voor een cappuccinopauze en een bezichtiging van deze voormalige Olympiastad. Daarna transfer via verschillende Dolomietenpassen naar het hotel in Völs.
Za.
Afscheid van de Dolomieten
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van de Dolomieten.

Inbegrepen
– 3x overnachting hotels in 2-of meerpersoonskamers met douche/WC
– 3x overnachting in berghutten op het lager/meerpersoonskamers
– 6x HP
– bagagetransport
– alle transfers vlg. programma
– bergwandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen
– toeslag 16.07-03.09: € 40,-
– toeristenbelasting, indien van toepassing (ter plaatse te voldoen)

€895
7 dagen
14 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Groepsreis
Italie

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten