SalzAlpensteig deel 1

SalzAlpensteig deel 1

Over de oude zoutroutes van Chiemsee naar Königssee
De nieuwe langeafstandswandeling “SalzAlpenSteig” voert u over oude transportpaden van de Chiemsee in Zuid-Duitsland naar Hallstatt in de Oostenrijkse Salzkammergut. Nog steeds wordt er op verschillende plaatsen langs de route zout gewonnen, maar voor het transport worden tegenwoordig andere middelen en routes gebruikt. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.
Tijdens dit eerste deel loopt u via bossen en almen door een romantisch landschap met kleine dorpjes, voor de streek kenmerkende boerderijen en weiden. Onderweg passeert u bekende vakantieplaatsen als Reit im Winkel, bekend als het zonnigste bergdorp van Duitsland, het beroemde biathlonplaatsje Ruhpolding, het bekende wintersportdorp Inzell en de historisch stad Bad Reichenhall. Tel daarbij op de prachtige hoogtewandelingen met fascinerende uitzichten op ondermeer Wilder Kaiser, de Chiemgauer Alpen, het Steinernes Meer, de Watzmann en de Hochkönig en je kunt maar één conclusie trekken: er staat u een zeer afwisselende wandelweek te wachten.

Idyllische wandelingen

Betoverende Königssee

Uitzicht op de Watzmann

Dag 1
Heenreis en aankomst in Prien aan de Chiemsee
Ontvangst en bespreking van het programma.
Dag 2
Prien – Marquartstein [ca. 5 – 6 uur, 21 km, +490 hm, -470 hm]
U start vandaag ontspannen langs de oevers van de Chiemsee, door een schilderachtig landschap mert kleine bospaden en typisch Beierse boerderijen op weg naar Marquartstein.
Dag 3
Marquartstein – Reit im Winkel [ca. 5,5 – 6 uur, 18 km, +880 hm, -740 hm]
Vandaag staat er een ydillische almentocht op het programma. Na de klim naar de prachtig groenblauwe Taubensee lokken talrijke almhutten u met heerlijke lunches. Begeleidt door grazende koeien en zicht op de veel lager gelegen Chiemsee vervolgt u uw route door een ravijn tot aan het bekende vakantieplaatsje Reit im Winkel.
Dag 4
Reit im Winkel – Ruhpolding [ca. 4 – 5,5 uur, 18 km, +/-290 hm]
Op weg naar Ruhpolding passeert u een betoverend gebied met glasheldere bergmeren omgeven door indrukwekkende bergen. In de Biathlon Arena kunt u misschien de rolskitrainingen volgen. Door dennenbossen bereikt u uiteindelijk Ruhpolding.
Dag 5
Ruhpolding – Inzell [ca. 4 – 5,5 uur, 18 km, +110 hm, -990 hm]
Langs de Ache naar de Taubensee en vanaf daar met de berglift omhoog naar de Rauschberg. De afdaling gaat over mooie almen en langs hoge rotswanden, voordat u via bos- en almpaden het kuuroord Inzell bereikt.
Dag 6
Inzell – Bad Reichenhall [ca. 5 – 5,5uur, 19 km, +220 hm, -440 hm]
Een prachtige wandeldag langs de oude zoutroute brengt u door de indrukwekkende Weissbachschlucht met indrukwekkende rotswanden en kolkende watervallen. Verder gaat de route door de bossen, bovenlangs de Thumsee naar het kuuroord Bad Reichenhall in het Berchtesgadenerland.
Dag 7
Bad Reichenhall – Schönau am Königssee [ca. 5 – 6 uur, 17 km, +1.100 hm, -1.110 hm]
Na een korte busrit loopt u via uitzichtsrijke hoogtewegen met zicht op Watzmann, Steinernes Meer en de Hochkönig naar de Königssee.
Dag 8

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-pers.kamers
– 7x ontbijt
– bagagevervoer
– berglift Rauschberg (bergfahrt)
– Ruhpolding-Card met talrijke voordelen
– persoonlijke toureninformatie
– uitvoerige reisbescheiden
– service hotline gedurende de reis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– openbaar vervoer (ca. €7,- p.p)
– toeristenbelasting (ter plaatse te voldoen)
– verzekeringen
– toeslag eenpersoonskamer: €145,-
– toeslag tussenseizoen: €30,- (11.06 – 06.07 en 27.08 – 09.09)
– toeslag hoogseizoen: €60,- (07.07 – 26.08)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen en zondagen tussen 26.05 en 07.10

€565
8 dagen
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-05-27

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten