Prägraten, Virgental – Osttirol

Original
Nieuw

Prägraten, Virgental – Osttirol

ongerepte natuur in een fantastische bergwereld
Vanuit een zeer goed beoordeeld hotel in Prägraten gaan we dagelijks de fantastische bergwereld van het Osttiroler Virgental ontdekken. Verwacht hier geen grote hotels, bergliften en andere toeristische voorzieningen. Het Virgental is een paradijs voor iedereen die van rust, natuur en wandelen houd.
Elke avond bespreken we met elkaar wat we de volgende gaan doen. Dus geen vastomlijnd programma, maar wel een breed scala aan wandelmogelijkheden. Van eenvoudige wandelingen in het dal tot aan lange, hoogalpiene tochten waarbij we vlakbij de gletsjers komen. Uitgangspunt is dat we dagelijks gemiddeld 4 tot 5 uur onderweg zijn.
Heb je een keer geen zin om mee te gaan, dan biedt de omgeving van het hotel voldoende mogelijkheden om te ontspannen. Maar ook een dagje Lienz of Glockner Hochalpenstraße zijn leuke uitstapjes,  als je een keer geen zin hebt om te wandelen.
En aan het eind van elke dag wacht ons hotel, Natur-Resort Heimat. Een ambiance, waar je je snel thuisvoelt met mooie kamers, goed eten en de persoonlijke benadering van gastheer Ulrich en zijn vrouw Uta.

ongerepte natuur in een fantastisch decor

goed hotel op een perfecte locatie

begeleiding door een gediplomeerde Nederlandse bergwandelgids

zo.

individuele heenreis naar Prägraten in het Virgental

ma t/m vr

We hebben deze week tal van mogelijkheden. Afhankelijk van weer, animo en niveau van de deelnemers, bepalen we elke avond wat we de volgende dag gaan doen. Een greep uit de mogelijkheden:
– Essener-Rostocker Hütte met Simonysee en gletsjer
– via Umballfälle naar de Clarahütte
– vanaf Johannishütte via Eisseehütte terug naar Hinterbichl
– Neue Reichenberger Hütte
– Berger Alm met Wetterkreuz
– Sajathütte
– en nog veel meer

zo.

afscheid van het Virgental

accommodatie
U verblijft deze week op het mooiste plekje “aan het einde van de wereld” in het fraaie driesterrenhotel *** Hotel Natur-Resort Heimat in Prägraten in het Virgental in Oost-Tirol.. De mooie en gezellig ingerichte 2-persoonskamers beschikken over een badkamer met bad/douchedouche, WC en balkon.
Het hotel beschikt tevens over een een sauna en een grote zonneweide.

inbegrepen
– 6x overnachtingen in 2-persoonskamer
– 6x HP
– begeleiding door een TOE-bergwandelgids
– transfer Johannishütte (huttentaxi)

niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– verzekeringen

toeslagen
– 1 pers. kamer (2-psk. voor alleengebruik): € 120,-

€659
7 dagen
6 - 12 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 2Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-01