Mallorca – Trans Tramuntana

Mallorca – Trans Tramuntana

Kust- en bergwandeling op pelgrimswegen 
Het grootste eiland van de Balearen weet iedere keer weer te verrassen en laat haar voordelen steeds vanuit een ander perspectief zien. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Zo ontdekt u tijdens deze week op stille en verlaten paden het leven in het binnenland van Mallorca. In de Serra de Tramuntana leiden goede wandelpaden door een verwilderd landschap met grazers en rotsen. U wandelt tussen de olijvenbomen door naar betoverende plaatsjes met herenhuizen en paleizen. Steeds weer heeft u een adembenemend uitzicht op de zee en kleinere eilandjes. De idyllische kustplaatsjes bieden zon, zee, strand en ontspanning.

Op oude pelgrimswegen door de Serra de Tramuntana

Adembenemend en wild landschap

Verblijf in comfortabele ***/****-hotels en een klooster

dag 1

Heenreis en aankomst op Mallorca
Individuele heenreis naar Pt. Alcúdia.
U vliegt voordelig en rechtsreeks vanaf Brussel, Schiphol en Eindhoven op Palma de Mallorca. Vanaf het vliegveld rijdt u met een bus naar het bussation en vervolgens in een uur met de bus naar Pt. Alcúdia (zie www.tib.org) of per taxi rechtstreeks vanaf het vliegveld (ca. € 80,- per rit). De terugreis vanaf Playa de Palma naar het vliegveld is kort en kost ca. € 25,- per taxirit.

dag 2

Wandeling langs de kust op het schiereiland Alcúdia [ca. 6 uur, 15 km, +690 hm, -820 hm]
Eén van de mooiste wandelroutes bevindt zicht tussen de baai van Pollença en Alcúdia. U wandelt langs de kustlijn en beklimt tevens een mooie berg. De weg voert al slingerend naar boven met onderweg fantastische panorama’s. Via glooiende toppen en het historische stadje Alcúdia bereikt u uiteindelijk de promenade van Pt. Alcúdia.

dag 3

Pt. Alcúdia – Klooster Lluc [ca. 4,5 uur, 13 km, +600 hm, -220 hm]
U start deze wandeldag met een korte transfer naar Pollença, waar het historische pelgrimspad naar Lluc begint. Met de hoge bergen van de Serra de Tramuntana op het netvlies, wandelt u via een bergpas langs de Puig Tomir. Schaduwrijke bossen met steeneiken, bloeiende fruitgaarden en rauwe weiden bepalen het afwisselende landschapsbeeld. Geniet ook eens van de botanische tuinen van het Klooster Lluc.

dag 4
Pelgrimsroute stuwmeer Cuber [ca. 5,5 uur, 15 km, +880 hm, -590 hm]
Ook vanmorgen start u met een transfer en wel naar het stuwmeer Cuber, waar u start met nog een etappe van de pelgrimsroute naar Lluc. De route gaat omhoog de Serra in.
dag 5
Klooster Lluc – Port Sóller [ca. 4,5 uur, 12 km, +300 hm, -990 hm]
Langs het stuwmeer Cuber wandelt u naar de Pas de l’Ofre, waar u een prachtig uitzicht heeft over de bergtoppen van de Serra de Tramuntana. Vervolgens gaat het zigzaggend omhoog naar de top van de Es Cornador, van waar u de kustlijn kunt volgen tot aan Palma.
Op weg naar Sóller volgt u de bekende panoramische terrassenroute door het ravijn van Biniaraix, één van de mooiste plekjes van de Serra de Tramuntana.
Langs heerlijk ruikende sinaasappelgaarden bereikt u het levendige centrum van Sóller. Met de oude tram kunt u nog naar de Port Sóller aan de kust.
dag 6

Kustweg van Deia naar Sóller [ca. 5 uur, 12 km, +300 hm, -430 hm]
Transfer naar het kunstenaarsdorp Deia. Uw wandeling start bij de baai van Deia en gaat langs de wildromantische en rotsachtige kuststreek richting Sóller. De route is zeer afwisselend en kent talrijke plekjes om te rusten en te genieten van het prachtige uitzicht. Onderweg kunt u, voordat u uw dagtocht op de strandpromenade van Port Sóller beeindigt, in de bloeiende tuinen van een finca genieten van een vers geperste sinaasappelsap met een heerlijk stuk taart.

dag 7
Port Sóller – Playa de Palma [ca. 3,5 uur, 13 km, +10 hm, -40 hm]
Met de Rode Pijl rijdt u door het dal van de sinaasappels (let op: plukken onderweg verboden) naar de hoofdstad Palma. Ga er maar goed voor zitten, want het is volop genieten van deze treinrit langs de berghellingen van de Tramuntana en de vruchtbare vlakte rond Palma.
Het bruisende Palma nodigt uit om lekker te slenteren door de levendige straatjes en een kathedraal te bezichtigen.
dag 8

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x halfpension (ontbijt en avondeten)
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie
– transfers volgens programma
– rit met de “Rode Pijl” van Sóller naar Palma
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden
– service hotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– tramritten van Sóller naar Port Sóller, ca. € 5,- p.p.
– toeristenbelasting, indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen
– lunches
– toeslag 1-pers.kamer: € 175,-
– stadsrondwandeling Palma de Mallorca €7,- p.p. (ongeveer 3,5 uur)
– extra nachten in Pt. Alcúdia en Playa de Palma: op aanvraag
– toeslag seizoen 1: €50,- (16.03 – 19.04 en 24.09 – 07.10)
– toeslag seizoen 2: €70,- (20.04 – 14.06 en 17.09 – 23.09)
– toeslag seizoen 3: €110,- (15.06 – 24.06 en 02.09 – 16.09)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op vrijdag en op zondag, op de startdata tussen 18.02 en 28.10
uitzondering: tussen 25.06 en 01.09 kan deze reis niet geboekt worden!

€625
8 dagen
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Spanje
De eerste datum beschikbaar is:

2018-02-18

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten