Madeira

Madeira

Wandelen langs kusten en bloeiende tuinen 
Ontdek het veelzijdige en indrukwekkende eiland in de Atlantische Oceaan. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Van de steile kust tot groene heuvels en kleine baaien, van mistige bossen tot zonnige bananenplantages. Het bloemeneiland Madeira biedt een veelzijdig landschap en het gehele jaar een aangename temperatuur. Het droge oosten, het koele noorden, de schrale bergen, de vochtige hoogvlakte en het zonnige zuiden nodigen uit om dit prachtige eiland te komen ontdekken. in elk jaargetijde bloeien er verschillende bloemen en bomen op verschillende hoogtes.
De vriendelijke bevolking nodigen u uit hun land en hun cultuur te leren kennen. U ontdekt tijdens deze wandelreis Madeira in al haar facetten.

Op oude pelgrimswegen door de Serra de Tramuntana

Adembenemend en wild landschap

Verblijf in comfortabele ***/****-hotels en een klooster

Za.

Welkom op Madeira
Individuele heenreis en aankomst op Madeira
Na aankomst in het kleine visserdorp Porto da Cruz kunt u heerlijk ontspannen aan het strand. Ook het bezichtigen van één van de laatste suikerrietmolens is de moeite waard. U kunt hier de bekende “poncha” proeven, een lokaal drankje gemaakt van suikerrietbrandewijn, honing en vers geperste sinaasappels.

U vliegt rechtstreeks of met een tussenstop in Lissabon vanaf Schiphol of Amsterdam op Funchal.
– vanaf het vliegveld rijdt u per bus in ca. 30 minuten naar Porto da Cruz of een korte transfer per taxi (ca. € 30,- per rit)
– terug per bus naar het vliegveld in ca. 1 uur of per taxi (ca. 30 min./ca. € 30,-)

Zo

Wandeling langs de wilde noordkust [ca. 4,5-5 uur, 15 km, +/-550 hm]
Na een korte transfer naar Machico wandelt u langs de indrukwekkende noordkust naar een pas, de Boca do Risco op een oude landweg, die vroeger gebruikt werd voor het onderhoud van de wijnbergen. Tegenwoordig volgt één van de mooiste wandelwegen deze route naar Porto da Cruz. Langs de route zijn nog steeds de voor de landbouw spectaculair aangelegde terrassen te bewonderen.

Ma

Porto da Cruz – Sao Jorge – Sao Vicente [ca. 4,5-5 uur, 16 km, +650 hm, -150 hm]
In het traditionele Santana, bekend vanwege zijn typische bouwstijl, begint de wandeling van vandaag.
Via een panoramische route boven de indrukwekkende kust in de richting van Sao Jorge langs kleine tuinen met wijnstokken, rietsuiker, groente en fruit naar een mooi uitzichtspunt. Hier heeft u een goed uitzicht op de gehele noordkust van Porto Moniz tot aan Ponta de Sao Lourenco en bij mooi en helder weer kunt u zelfs het buureiland Porto Santo zien.

Di
Sao Vicente – Porto Moniz, Levada Ribeira de Janela [ca. 5,5 uur, 17 km, +100 hm, -1.290 hm]
Transfer naar de hoogvlakte van Paul da Serra. Met de wandeling van vandaag komt het groene bergland van Madeira dichterbij. U wandelt over panoramische wegen door schaduwrijke laurierbossen, die op de Unesco Werelderfgoedlijst staan.
De Vereda Ribeira de Janela loopt door het langste dal van het eiland naar het kustplaatsje Porto Moniz. Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de azuurblauwe oceaan. Porto Moniz staat bekend om de prachtige, door de oceaan uit zwart lavasteen gevormde natuurnbaden.
Wo
Porto Moniz – Calheta, Levada Nova [ca. 5 uur, 22 km, +50 hm, -650 hm]
Na een espresso met een glas Anona of Maracujalikeur wandelt u langs de zuidwestkust over de groene heuvels langs verschillende kleine dorpjes. Vooral Prazeres is één van de mooiste dorpen van Madeira. In dit deel van het eiland maakt u kennis met het authentieke leven van de eilandbewoners.
Tijdens de wandeling door de heerlijk ruikende eucalyptusbossen ziet u regelmatig wildgroeiende Callas, Amaryllus en Agapanthus.
U overnacht in het levendige kustplaatsje Calheta met de mooie zandstranden en gezellige jachthaven.
Do

Calheta – Funchal, Levada do Norte [ca. 5 uur, 15 km, +250 hm, -150 hm]
Korte transfer langs de zuidkust voordat u zich langs de panoramische Levada do Norte, de langste en breedste Levada van het zuiden begeeft. U wandelt door goed onderhouden terrasvlakten en in de tuinen zijn veel verschillende vruchten te ontdekken.
U loopt bovenlangs kleine dorpjes als Quinta Grande en Campanario naar Cabo Girao, de hoogste en steilste klip van Europa. Vanaf daar heeft u een fantastisch uitzicht op de beneden u liggende terrassenvelden en op de kust tot aan de hoofdstad Funchal.

Vr
Rondwandeling Monte & botanische tuinen [ca. 3 uur, 8 km, +100 hm, -550 hm]
Met de berglift zweeft u naar het hoog boven Funchal gelegen bedevaartsoord Monte. Na een bezoek aan de kerk Nossa Senhore do Monte begint u aan de laatste wandeling van deze reis. Door het dal van de Ribeiro de Joao Gomes wandelt u door subtropische vegetatie naar de Levada dos Tornos. Snel daarna gaat het begeleidt door fantastische vergezichten op de kuststrook naar beneden naar de levendige oude binnenstad van Funchal. Hier moet u beslist de botanische tuinen eens bezoeken. Op een oppervlakte van 35.000 m2 treft u hier een overzicht van de rijke exotische vegetatie, die het eiland te bieden heeft.
Za

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt
– indien HP bijgeboekt dan min. 3-gangen avondmenu
– bagagetransport
– persoonlijke toureninformatie
– transfers volgens programma
– berglift Monte/Funchal
– busrit Cabo Girao – Funchal
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden
– service hotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, zelf ter plaatse te voldoen)
– lunches
– toeslag eenpersoonskamer: € 265,-
– toeslag HP: € 175,-
– toeslag hoogseizoen: €60,- (28.04 – 28.09)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 06.01 en 15.12

€565
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Portugal
Niet beschikbaar

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten