Madeira, welkom in het paradijs

Original

Madeira, welkom in het paradijs

Ontdek het paradijs dat Madeira heet
De archipel van Madeira is officieel ontdekt door Portugese zeevaarders in 1419. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Madeira ligt in de Noord-Atlantische Oceaan, op enkele kilometers afstand van de kust van Afrika. Funchal, het grootste centrum, is een aangename stad met een rijke geschiedenis en traditie, met een mild klimaat die het mogelijk maakt dat er op het gehele eiland een rijke en weelderige vegetatie groeit. Deze maken van Madeira een unieke prachtig eiland met zijn sterk contrasterende kleuren, zijn ravijnen en beken, haar bergen en de zee, hier krijg je nog steeds het gevoel van de smaak van de “goede oude tijd”. Wij nodigen u uit om dit juweeltje te ontdekken.

Bezoek aan de botanische tuinen van het paleis in Monte

Wijn/Madeira, kaas en olijfolie proeverij

Wandeling naar de top van de berg Pico Airero

Za.

Welkom op Madeira
Individuele heenreis en aankomst op Madeira
We rijden van het vliegveld Funchal naar uw accommodatie waar u zal overnachten in een typische pousada. Gelegen aan de zuidkust van het eiland Madeira, is dit een van de meest charmante en schilderachtige omgeving, ook bekend om zijn historische binnenstad. Na de aankomst op de pousada heeft u de rest van de dag vrij om te relaxen.
U vliegt rechtstreeks of met een tussenstop in Lissabon vanaf Schiphol of Amsterdam op Funchal.
– vanaf het vliegveld wordt u per minibusje in ca. 45 minuten naar uw onderkomen “pousada” gebracht. Wanneer u kiest voor een hele vroege of late vlucht kunt u zelf een taxi regelen deze kost ca. € 30,- per rit)

Zo.

Wandeling langs de levadas: Ribeiro Frio naar Portela langs Levada Furada PR10 [ca. 5,5 uur, 14,5 km, +150 hm, -300 hm]
Wandelen langs de snelstromende levada van Ribeiro Frio, u kunt genieten van de zon die door de laurierbomen schijnt en aanschouwen hoe licht en schaduw elkaar afwisselen.  De smalle levadas (irrigatiekanalen) komen uit de berghelling. Het landschap verandert van zonnige weiden in bossen van eucalyptus, cypressen en mimosa wanneer we afdalen naar onze bestemming.

Ma.

Lopen langs de levadas: Picos da Pedras – Queimadas-Caldeirao Verde [ca. 6 uur, 16,5 km, +100 hm]
Denk aan een smaragd groen paradijs. Vandaag lopen we naar een van het meest afgelegen deel van het eiland. Een spectaculair uitzicht op de dorpen, een fantastisch uitzicht op de bergtoppen totdat we de majestueuze waterval van Caldeirao Verde bereikt hebben van waar we terug gaan naar Queimadas.

Di.

Vrije dag
U kunt een bezoek brengen aan de beroemde tropische tuinen in Monte, het heiligdom van Nossa Senhora in Monte, en/of bezoek aan Camacha waar ze nog op de authentieke manier manden maken.

Wo.

Wandeling 1: langs Ponta de Sao Lourenco [ca. 3 uur, 6,5 km, +300 hm]
In eerste instantie zullen we een wandeling langs Ponta de Sao Lourenco maken, het oostelijke punt van het eiland met prachtig uitzicht rondom tot aan Islas Desertas.
Wandeling 2: van Achada da Teixeira naar Pico Ruivo [ca. 2,5 uur, 6 km, +250 hm]
De tweede wandeling laat een andere kant zien van de schoonheid van het eiland. De rotsformaties schieten de lucht in als tijdloze beelden. Van Achada da Texeira gaan we verder naar Pico Ruivo, de hoogste bergtop van het eiland, met adembenemende uitzichten.

Do.

Porto Moniz, Levada da Ribeira da Janela [ca. 4,5 uur, 13 km, +100 hm]
Vandaag vertrekken we voor een panoramische, spectaculaire autorit naar het uiterste noorden van het eiland. Hier zullen we de spectaculaire levadas  volgen met hun watervallen en lange tunnels. Terug naar Porto Moniz, waar ook een natuurlijke spa is, waar we kunnen genieten van een warm bad in de vulkanische zwembaden of een wandeling kunnen maken rond de prachtige berghelling en zijn kustlijn.

Vr.

Rabacal – Risco – 25 fontes – Vermelha [ca. 5 uur, 13 km, +400 hm]
Het dal van Rabacal is een van de grootste openbaringen van de natuur. We dalen af van het plateau van Paul da Serra en komen dan bij de Pousada van waaruit lopen we naar de waterval bij Risco, vóór dat bereiken we de levada bij 25 Fontes. Na een tijdje komen we bij een klein meertje aan de onderkant van een klif, die boven ons uittorent. Vanaf de rotswand gezien, monden 25 natuurlijke bronnen uit in het meertje.

Za.

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in een typische pousada in 2-persoonskamers met douche/WC
– 7x ontbijt, 6x picknick-lunch en 6x diner incl. wijn en mineraalwater
– transport 9 pers. minibusje
– transfers v.a. en naar luchthaven Funchal Airport (45 min)
– entree-gelden en toeristenbelasting
– professionele Engelstalige wandelgids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– persoonlijke uitgaven
– toeslag eenpersoonskamer: €195,-

Reisperiode 2018
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen tussen 05.05 en 24.11

€1295
8 dagen
5 - 11 deelnemers
Nederlandstalig
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Groepsreis
Portugal
De eerste datum beschikbaar is:

2018-05-05

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten