Kerry Way

Nieuw

Kerry Way

Ontdek de ruige ongerepte schoonheid van Ierland van de betoverende Ring of Kerry Trail
De Ring of Kerry, of beter gezegd “The Iveragh Peninsula”, een mystieke en ongerepte regio van Ierland dat al honderden jaren bezoekers weet te trekken. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De Kerry Way is Ierlands langste gemarkeerde wandeltocht met een totaal van 215 km langs de Wild Atlantic Way. We hebben hieruit een wandeltocht gekozen van 108 km die gaat langs de mooiste wandelpaden van Ierland.
Tijdens deze Kerry Way komt u langs kleine stadsmarkten en schilderachtige dorpen, oude landwegen en paden, kastelen, traditionele boerderijen, meren en rivieren en meanderende stroompjes.

Ierlands langste gemarkeerde wandeltocht

Proef de bekende sleepruimen van Killarney

Met prachtig uitzicht op Dingle Bay

dag 1

Aankomst Killarney
Aankomst op Dublin Airport of Kerry Airport en met het openbaar vervoer naar de accommodatie in Killarney.
De stad Killarney en zijn vallei zijn zeer bekend om hun sleepruimen (Cill Airne in Gaelic betekent de kerk van de sleepruimen). Sleepruim is fruit van de sleedoorn boom en wordt gebruikt om sleedoorn gin, jelly (confiture) en andere gerechten mee te maken. De inwoners zijn allemaal heel erg trots op het levendige kleine stadje en de ongelofelijk mooie omgeving van het platteland dat Killarney tot een heel speciale plaats maakt. Bomvol historie, afkomst, activiteiten en gastvrijheid.

dag 2

Killarney – The Black Valley [ca. 6-7 uur, 22 km, +310 hm]
De route brengt ons van Killarney naar het spectaculaire Killarney Nationaal Park, waar u het indrukwekkende 19de eeuwse Victorian Muckross House en de goed onderhouden tuinen kunt bezichtigen. Vanuit hier klimmen we langzaam omhoog naar de Torc Waterfall om de Old Kenmare Road te bewandelen, waar u prachtig uitzicht heeft op Killarney Lakes en de omgeving van het platteland. U komt langs vele ruïnes en oude hoofdsteden en velden waar vroeger groenten en granen werden verbouwd en geoogst door mensen uit een ver verleden. Uw dag eindigt in het rustige Black Valley.

dag 3

The Black Valley – Glencar [ca. 6-7 uur, 20 km, +510 hm]
De route brengt ons vandaag langs een spectaculair mooi landschap die twee wandelwegen doorkruist, gescheiden door prachtig gecultiveerde dalen en vredige meren. De omgeving is echt prachtig met imposante bergen links en rechts van u. De wandeltocht passeert Cummeenduff Lake, dat ten zuiden ligt van de MacGillycuddy Reeks Mountain gebergte. Beneden bij Lough Acoose eindigen we onze dag vandaag in het stadje Glencar.

dag 4

Glencar – Glenbeigh [ca. 5-6 uur, 18 km, +200 hm]
Een gemakkelijke wandeldag in het vooruitzicht dat lieflijke bospaden, bergen en dalen omvat die u een perfect zicht bieden op de MacGillycuddy Reeks, Lough Caragh en meanderende rivieren. Ook heeft u prachtig uitzicht op Dingle Bay en gedeeltelijk op het Dingle schiereiland.

dag 5

Glenbeigh – Cahirciveen [ca. 7-8 uur, 23 km, +300 hm]
De route brengt ons vanuit het dorp over de rivier Behy en tot bij Behy Forest om weer verder het oude pad te vervolgen. De tocht vandaag komt langs het prachtige Robeigh Beach met prachtig zicht op Dingle Bay, voordat u door het Foilmore dal passeert met zijn majestueuze bergen van Knocknadobar Mountain die je daardoor bijna over het hoofd zou zien.

dag 6

Waterville – Cahirciveen [ca. 7-8 uur, 25 km, +350 hm]
Vandaag wandelen we door turf moerassen en naaldbossen. Sommige korte beklimmingen geven zicht over Valentina Island en de westzijde van het schiereiland. Dit is misschien een lange dag maar de uitzichten onderweg zijn ronduit verkwikkend en u eindigt in het kleurrijke en levendige dorpje Waterville, aan de rand van Ballinskelligs Bay.

dag 7

Terugreis of verlenging
Vandaag nemen we afscheid van Waterville.

Inbegrepen
– 6x overnachting in een bed & breakfast
– 6x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

€546
7 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Ierland

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten