Dolomieten Natuurparkwandelingen

Dolomieten Natuurparkwandelingen

Natuurbelevenis Dolomieten – idyllische bergmeren, sappige almweiden, groene bossen en natuurlijk de Dolomieten begeleiden u tijdens deze wandeling door 3 natuurparken.
Van de beroemde Pragser Wildsee voert de route over het hoogplateau de Plätzwiese en verder naar de voormalige Olympiastad Cortina d’Ampezzo. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Eén van de vele hoogtepunten is uiteraard een wandeling onderlangs de Drei Zinnen.

Uitzicht op de Drei Zinnen

UNESCO Werelderfgoed de Dolomieten

Schitterende bergmeren

Dag 1
Heenreis en aankomst in Niederdorf in het Hochpustertal
’s Avonds is er een presentatie van het weekprogramma.
Dag 2

Hochpustertal – Pragsertal – Plätzwiese
[kort: ca. 4 uur, +700 hm, -35 hm]
[lang: ca. 5,5 uur, +1.100 hm, -600 hm]
U begint vandaag met een korte transfer naar de idyllische Pragser Wildsee, waar u door het schitterende, kristalheldere water in vervoering gebracht zult worden. Het Pragsertal behoort met haar donkere naaldbossen en de daarbovenuit stekend kalkwitte rotsmassieven tot de pareltjes van de Dolomieten.
Via de Rossalm bereikt u het hoogplateau van de Plätzwiese, waar de Dürrenstein en de Hohe Gaisl majestueus bovenuit steken. Behalve natuur en rust heeft u hier een overweldigend uitzicht: in de verte kan men de Monte Cristallo, de Tofana en de wereldberoemde Drei Zinnen ontdekken.
U heeft vandaag de keus uit een korte en een langere route.

Dag 3
Plätzwiese – Strudelkopf of Dürrenstein
[Strudelkopf: ca. 3 uur, +350 hm, -350 hm]
[Dürrenstein: ca. 4 uur, +800 hm, -800 hm]
Uitgangspunt vandaag is de Plätzwiese, die naast de Hohen Gaisl en de Kreuzkofelgruppe tot de populairste wandelgebieden van Zuid-Tirol behoort. Dit wordt mede veroorzaakt door haar buitengewone flora en de vele mooie bergmeren.
In het Natuurpark Fanes Sennes Prags kunt u vandaag wedrom tussen 2 varianten kiezen: de Strudelkopf (korte variant) of de Dürrenstein (lange variant). In beide gevallen wordt u getrakteerd op een schitterend uitzicht.
Dag 4
Plätzwiese – Knappenfußtal – Gemärk – Cortina d’Ampezzo
[kort: ca. 4 uur, -600 hm]
[lang: ca. 7 uur, +600 hm, -1.000 hm]
Nadat u de Plätzwiese overgestoken bent, daalt u door het Knappenfußtal af naar Gemärk, de provinciegrens tussen Zuid-Tirol en Belluno. Vanaf daar heeft u 2 mogelijkheden: rechtstreeks naar Cortina of de lange variant, de omweg via de Ra Stua Hütte en onderlangs de Col Rosa naar Cortina.
Dag 5
Wandeling rond Cortina
[kort: ca. 5 uur,  +300 hm]
[lang: ca. 4,5 uur,  +600 hm]
Het panorama van het uitgangspunt vandaag is werkelijk betoverend. De enorme rotsgiganten van de Ampezzaner Dolomieten lijken tot in de hemel te reiken: met name de Monte Cristallo en de Cristallogruppe, de Tofana en de Fanesgruppe zijn verantwoordelijk voor dit schouwspel.
Vandaag staat er een rondwandeling in de dalregionen op het programma. Laat u vandaag in vervoering brengen door het natuurschoon en de indrukwekkende Dolomietentoppen.
Dag 6
Misurina – Rif. Auronzo – Drei Zinnen – Toblach/Niederdorf
[kort: ca. 3 uur, +350 hm, -350 hm]
[lang: ca. 4,5 uur, +950 hm, -50 hm]
Met een transfer wordt u vanmorgen eerst naar de Dürrensee gebracht. Vanaf hier wandelt u door het Rienztal naar de bekende “Drei Zinnen”. De Drei Zinnen, die in de Eerste Wereldoorlog door de Oostenrijkers en de Italianen fel bevochten zijn, behoren tot de bekendste rotsformaties van de Dolomieten.
Via de Drei Zinnen Hütte loopt u naar de Auronzo Hütte. Vanaf hier brengt een transfer u weer terug naar het uitgangshotel in Toblach/Niederdorf.
Wilt u het vandaag iets rustiger aan doen, dan kunt u er ook voor opteren om eerst met een transfer naar de Auronzo Hütte te rijden en vanaf daar rond de Drei Zinnen te wandelen, voordat u weer met de bus terug rijdt.
Dag 7
Niederdorf/Toblach – Sexten – Niederdorf/Toblach
[kort: ca. 6 uur, +540 hm, -1.000 hm]
[lang: ca. 6,5 uur, +670 hm, -1.370 hm]
Deze laatste wandeldag brengt u in één van de mooiste zijdalen van het Pustertal, naar Sexten. U begint met een Transfer naar Vierschach, waar u de berglift neemt naar de Helm neemt. Daar heeft u direct een fantastisch uitzicht op de Sextener Dolomieten. U wandelt vervolgens via de Hahnspielhütte, de Sillianer Hütte, de Klammbach Hütte en de Alpenemeshütte over de Karnische Hauptkamm.
Vervolgens daalt u af naar Sexten en gaat u met de bus terug naar Niederdorf/Toblach.
Dag 8

Terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamer met douche/WC in uitstekende *** hotels
– 7x ontbijt(buffet)
– indien u halfpension geboekt heeft, minimaal 3-gangen avondmenu’s
– informatiegesprek op de eerste avond
– bagagetransport van hotel naar hotel
– tickets voor de berglift en bus-treintickets
– uitvoerige reisbescheiden
– goede bewegwijzering
– servicehotline gedurende de wandelweek

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– lunches
– avondeten
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf te voldoen)
– toeslag hoogseizoen: €65,-  (30.06 – 08-09)
– toeslag eenpersoonskamer: €149,-
– toeslag halfpension: €105,- (in Cortina geen HP mogelijk)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 09.06 en 16.09
let op: vanaf 09.09 wordt er op dag 5 een andere route gelopen, omdat de berglift rond deze tijd al gesloten is

€659
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-09

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten