der Käseweg, Bregenzerwald

Nieuw

der Käseweg, Bregenzerwald

Alleen uitgerust met een lichte rugzak, wandelt u in 5 dagen van de zacht glooiende uitlopers van de Alpen over bergweiden van het dorpje Hittisau via Schönbach naar Au en weer terug langs de Bregenzerache. Het eerste gedeelte van de wandeling brengt ons over veelbelovende wandelpaden in de Alpen. Ook komen we langs zuivelfabrieken waar je de verse Alpen producten zoals kaas, melk en yoghurt kunt proeven en kopen. Tijdens de laatste dagen van deze wandelvakantie, leert u de verschillende gezichten van Bregenzerache kennen. De Bregenzerache is de belangrijkste rivier in het Bregenzerwald en ontspringt boven  de plaats Schröcken op ca. 2.400 meter hoogte. Op sommige plaatsen, is de Ache een rustige rivier, en biedt hierdoor gezellige zwemplekken. Iets verder stroomt hij weer door kloven en is hij bijna ontoegankelijk. Uw bagage wordt tijdens de wandeltocht voor u van het ene naar het volgende hotel gebracht.

Heerlijke Bregenzerwälder kazen

Wandelpaden met Alpen vergezichten

Wandeling naar de Diedamskopf

Dag 1
Welkom in het Bregenzerwald
Hittisau scoort als de almenrijkste gemeente van Oostenrijk met haar landelijke structuur en talloze wandelmogelijkheden door heerlijke natuurlandschappen. De komende dagen wandelt u heerlijk ontspannen via panoramische wegen naar almen en kaasmakerijen.
Ontdek deze dagen de herkomst van de bekende kazen uit het Bregenzerwald en vergeet niet hier of daar wat te proeven.
Dag 2
Traditionele agrarische economie [ca. 5 uur, 14 km, +550 hm, -250 hm]
Al op de eerste dag van de wandeling krijgt u een inzicht over het drie fasen systeem in de traditionele agrarische economie in het Bregenzerwald. De wandeling gaat vandaag over bergweiden en Alpen naar Schetteregg. De bergweiden zijn een van de steunpilaren van de zomer agrarische economie. Het vee gaat voor het eerst, aan het begin van het seizoen, vanuit het platteland naar een bij voorkeur iets lager gelegen stuk almweide van de Alpen. Dit wordt meestal met een aantal boeren tegelijk georganiseerd, zo krijg je een goede eerste indruk van het boerenleven in de zomer.
Dag 3
Bergdorpje in het Bregenzerwald [ca. 6 uur, 19 km, +550 hm, -850 hm]
Vandaag wandelt u door één van de mooiste bergdorpjes – Schönbach. Door dit dorpje stroomt op 1.020 meter boven de zeespiegel, het gelijknamige riviertje door het schitterende glooiende landschap. Hier brengen niet alleen de vele dieren van de boeren hun dagen door, ook voor wandelaars is dit een prachtige omgeving om heerlijk te wandelen. Na de Diedamskopf is uw bestemming vandaag het dorpje Au. Dit dorp is gelegen aan de bovenloop van Bregenz aan de noordelijke kant van de Mohnenfluh en Braunarlspitze. Zacht glooiende hellingen getuigen dat het alpenlandschap veranderingen heeft ondergaan sinds de ijstijd, toen liep de gletsjer hier van de Arlberg naar het Bodenmeer.
Dag 4
de Diedamskopf in Schoppernau  [ca. 6 uur, 10 km, +800 hm, -450 hm]
Met de Diedamskopf kabelbaan overbruggen we vandaag de eerste hoogte meters van onze wandeling. Bij het middenstation van de kabelbaan stappen we uit en gaan al wandelend door het Neuhornbachjoch naar de op 1.968 meter hoge Falzer Kopf. Na een korte afdaling naar Kreuzle, een oude bergpas van het Kleinwalsertal. wandelen we langs de bergrug en het cirkelvormige plateau terug naar terug naar het bergstation van de kabelbaan en zweven we met de Diedamskopf kabelbaan weer terug naar het dal.
Dag 5
Het passeren van de Bezegg-Sul [ca. 6 uur, 20 km, +150 hm, -300 hm]
We wandelen vandaag over de top van Bezegg (800 meter) naar het kleine dorpje Andelsbuch, omgeven door bergen, bossen en water in het grootste vlakke gedeelte van het Bregenzerwald op 613 meter boven de zeespiegel. Op weg passeert u het beursgenoteerde Bezegg- Sul – een gedenksteen voor de Weense architect van de Wiener Dom, Friedrich Schmith, uit 1871 neo-gotische tijd. De gedenksteen werd opgericht ter nagedachtenis van het stadhuis op de Bezegg, dat in 1807 werd gesloopt in het kader van het Beierse bestuurlijke en gerechtelijke hervormingen. 
Dag 6
Terug naar Hittisau [ca. 6 uur, 20 km, +350 hm, -150 hm]
We lopen vandaag door een bergbos, dat op een bijzondere manier wordt beheerd en keren via het Rotenberg gebied bij Lingenau terug naar het startpunt in Hittisau.
Dag 7

Afscheid van Vorarlberg
Het is tijd om afscheid te nemen van het Bregenzerwald en zijn vele prachtige plekjes.

Inbegrepen
– 6x overnachting op 2-psk. in verschillende 3 en 4 sterren hotels
– verzorging volgens programma (6x HP)
– gedetailleerde routebeschrijving
– wandelkaart
– GPS-Tracks en Waypoints op datastick
– parkeermogelijkheid bij het eerste hotel
– bagagetransport van hotel naar hotel
– Bregenzerwald Gäste-Card (gratis gebruik liften, zwembaden en openbaar vervoer)

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– toeslag 1-psk.: € 95,-
– verzekeringen

€750
7 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Oostenrijk