Dachstein Panoramaroute

Dachstein Panoramaroute

Het UNESCO Wereldcultuur en natuurerfgoed Hallstatt Dachstein biedt buitengewone bezienswaardigheden, zoals de Dachstein grotten, de Salzwelten en de unieke geschiedenis van Hallstatt.
Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. Bij deze wandelroute loopt u via indrukwekkende hoogtewegen rond het Dachstein-massief, waarbij u steeds weer zicht heeft op de bijna 3.000 meter hoge Dachstein. De berghut waar u overnacht bevindt zich als een adelaarsnest hoog boven het dal en biedt een fantastische uitzicht.

Trier, de oudste stad van Duitsland

Panoramaboottocht op de Moezel

Prachtige vergezichten richting drielandenpunt en de Eifel

Dag 1

Individuele heenreis naar Ramsau
Ontvangst en bespreking van het programma.

Dag 2

Ramsau – Hofpürgelhütte [ca. 6 uur, 13 km, +800 hm, -660 hm]
U start deze wandelweek met een korte busrit en vervolgens te voet naar de top van de Sulzenschneid. Via de Linzen Weg passeert u het Almengebied Rinderfeld en daarna via de Austriaweg, een höhenweg onderlangs indrukwekkende rotswanden, richting de Bischofsmütze en de eindbestemming van vandaag, de Hofpürgelhütte.

Dag 3

Hofpürgelhütte – Gosau [ca. 5 uur, 11 km, +330 hm, -540 hm]
Na een fascinerende ochtendstemming bovenin de bergen volgt een panoramarijke hoogtewandeling onderlangs de prachtige Gosaukam. Over almen naar de Stuhlalm, die bekend staat om de overheerlijke lokale almprodukten. Onderlangs de Donnerkogel (beklimming hiervan is ook mogelijk) naar de Gablonzer Hütte. Vanaf hier heeft u een adembenemend uitzicht op de Dachstein-gletsjer en de in de diepte gelegen Gosausee en Gosau zelf. De berglift brengt u uiteindelijk comfortabel naar beneden naar de Gosausee.

Dag 4

Gosau – Bad Goisern [ca. 6 uur, 15 km, +860 hm, -1.060 hm]
Van Gosau gaat de route door de bossen en over almen naar de Goiserer Hütte. Vanaf deze op een berggraat gelegen berghut heeft u een fascinerend uitzicht op zowel het Goiserertal als de Hallstätter See. Een beklimming van de Hochkalmberg behoort tot de mogelijkheden. De afdaling gaat via een bospad en een rodelbaan naar Bad Goisern aan de Hallstätter See.

Dag 5

Rondwandeling Hallstatt [ca. 5 uur, 13 km, +540 hm, -230 hm]
Van Bad Goisern via het uitzichtspaviljoen Giselawarte naar de Soleweg, die naar het historische Halstätter Salzbergwerk leidt. Bij de Rudolfsturm heeft een prachtig uitzicht op Hallstatt en de Krippenstein. Met de Salzbergbahn gaat u vervolgens naar beneden naar Hallstatt, het wereldberoemde plaatsje dat op de Unesco Werelderfgoedlijst prijkt.
Per boot en trein reist u terug naar Bad Goisern.

Dag 6

Bad Goisern – Stoderzinken [ca. 7 uur, 19 km, +1.300 hm, -370 hm]
Na een korte transfer wandelt u door het bos naar de top van de Hochmüleck. Verder naar de Viehbergalm. Vervolgens door een uniek karstlandschap naar de Brünnerhütte am Stoderzinken.

Dag 7

Stoderzinken – Ramsau [ca. 6,5 uur, 19 km, +750 hm, -1.380 hm]
Vandaag steekt u de hoogvlakte van het Dachsteinplateau over. Door bossen, langs bergmeren, via uitgestrekte karst- en grindvlakten richting de majestueuze Dachstein. Deze hoogtewandeling naar het alpinistensteunpunt Guttenberghaus is de perfecte afsluiting van uw trekkingweek in het Dachsteingebied.

Dag 8

individuele terugreis of verlenging

Inbegrepen
– 7x overnachting in 2-persoonskamers
– 7x ontbijt
– dagelijks bagagevervoer (behalve naar de Hofpürglhütte, dus bij dag 2 en 3)
– boottocht over de Halstättersee
– berglift Gosaukamm (Talfahrt)
– berglift Hallstatt (Talfahrt)
– transfer op dag 6
– goede bewegwijzering
– uitgebreide reisbescheiden
– servicehotline gedurende de wandelreis

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis naar Ramsau
– verzekeringen
– toeristenbelasting (voorzover van toepassing zelf ter plaatse te voldoen)
– lunches en avondeten
– openbaar vervoer ter plekke (ca. €9,- p.p.)
– toeslag eenpersoonskamer: €85,-
– toeslag halfpension: €125,-
– toeslag hoogseizoen: €70,- (30.06 – 01.09)

Reisperiodes 2018
Deze reis kan gestart worden op zaterdagen tussen 16.06 en 22.09

€565
8 dagen
Niveau 2

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Bergwandelen op deels smalle, rotsachtige paden en soms ook in eenvoudig ongebaand terrein. Er kunnen korte, met staalkabels gezekerde passages voorkomen. U bent tredzeker en u heeft geen hoogtevrees.
Niveau 3

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 800 tot 1300 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 5 tot 8 uur, waarvan looptijd stijgend 2 tot 4 uur
Individuele reis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-16

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten