Burren Way

Burren Way

Deze goedgemarkeerde wandeling brengt u van Liscannor naar Ballyvaughan, waarbij u de kliffen van Moher passeert, wandelt u door een landschap wat gedomineerd wordt door verkoold kalksteen. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak.
Naast de enorme grotten van Burren staat Burren ook bekend om zijn gevarieerde flora, van arctische bergflora tot mediterraanse flora.
Tijdens deze reis komt u ook langs vele ringforten en hunebedden waarvan sommige nog zeer goed gepreserveerd zijn. Kortom, geniet tijdens deze reis van magnifieke uitzichten over de kliffen van Moher, en de prachtige natuur onderweg.

Magnifieke kliffen van Moher

Grootste grotten van Ierland, de grotten van Burren

Van alpenbloemen tot mediterraanse bloemen

dag 1

Aankomst in Liscannor
Aankomst op Dublin, Shannon of Cork Airport. Vanaf hier kunt u de trein of bus pakken naar Liscannor.

dag 2

Liscannor – Doolin [ca. 5,5 uur, 19 km, +205 hm]
Liscannor is een touristische plaats gelegen aan de westkust van Ierland en is ons startpunt van de Burren Way. Het pad brengt u vandaag over een landweg met uitzicht over Liscannor Bay, door het platteland van Kilconnell naar een pad langs de kliffen van Hags Head, waar u kunt genieten van verscheidene soorten wilde bloemen en zeevogels. De route brengt u naar de beroemde kliffen van Moher, welke met een hoogte van 214 meter hoog boven de Atlantische Oceaan uittorent. U eindigt vandaag in de traditionele muziekhoofdstad van Ierland, Doolin.

dag 3

Doolin
De geschiedenis van Doolin is duidelijk zichtbaar in het kalkstenen landschap, in de vorm van ringforten en kilometers aan stenen muren. In Doolin kunt u zowel genieten van traditionele Ierse muziek alsook van de inspirerende rustgevende natuur. U kunt Doolin te voet verkennen, of maak gebruik van de kans om het kleinste eiland van de Aran eilanden te bezoeken, Iniseer. De 300 inwoners van dit mooie kleine eiland houden het Iers als voertaal fier in stand.

dag 4

Doolin – Fanore [ca. 6 uur, 20 km, +290 hm]
De route van vandaag is een fantastische sectie van de trail, welke je door het achterland van Ballynahown voert naar het plateau van Burren. We wandelen langs de hoogste berg van dit gebied, de Slieve Elva (344 m), wie zin heeft kan hier nog naar boven wandelen. Hierna wandelen we verder door de Caher vallei en door naar de enige rivier in de Burren, de Caher rivier. Gedurende de dag heeft u fantastisch uitzicht over de kliffen van Moher, de Atlantische Oceaan en de Aran eilanden.

dag 5

Fanore – Ballyvaughan [ca. 4,5 uur, 16 km, +240 hm]
Vandaag wandelen we bijna de hele dag door het rustige platteland rond Black Head, vanwaar we een mooi uitzicht hebben over Galway Bay, de eilanden van Aran en de Connemara Mountains. We eindigen vandaag in Ballyvaughan, een rustig vissersdorp aan de zuidkust van Galway Bay. Ballyvaughan heeft een rijke geschiedenis, daterend van de Prehistorie tot aan de Ierse hongersnood, en is nog steeds een bloeiende gemeenschap.

dag 6

Ballyvaughan boswandeling [ca. 3 uur, 10 km, +120 hm]
Vandaag maken we een wandeling met start en eindpunt in Ballyvaughan. Het eerste deel lopen we door een netwerk van smalle velden met stenen muren van de Burren, en smalle gebieden met voornamelijk heesters, bekend in de Ierse folklore als ‘boom der wijsheid’. Verderop de route komt u langs de Burren plattelandswinkel en de Aillwee grotten. Het laatste stuk lopen we over oude groene paden vol met zeldzame bloemen.

dag 7

Terugreis of verlenging
Vandaag nemen we afscheid van Ballyvaughan.

Inbegrepen
– 6x overnachting in een bed & breakfast
– 6x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 01.03 – 31.10

€546
7 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 1

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen van 400 tot 600 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 3 tot 5 uur, waarvan looptijd stijgend 1 tot 1,5 uur
Individuele reis
Ierland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten