Beara Way

Beara Way

De Beara Way is een individuele wandeltocht van 196 km, die is gelegen in de regio’s Cork en Kerry, op het uiterst punt ten zuid-westen van Ierland, de Beara Peninsula, op het gedeelte van de Wild Atlantic Way. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De Beara Way is een wandeltocht gelegen op een ruig schiereiland dat reikt tot aan de wilde Atlantische Oceaan en Bantry Bay en is adembenemend mooi, pittoresk en mystiek tegelijk. Wanneer je op wandelvakantie wilt, is deze wandeltocht, de Beara Way, de perfecte manier om Ierland te ontdekken.

De tocht neemt je mee op smalle landweggetjes, brengt je langs vele monumenten en prachtige vergezichten van grote archeologische waarde, door kleine dorpjes en steden. Het klimaat is het gehele jaar door aangenaam door de warme noordwaartse Golfstroom uit Mexico, hierdoor is het mogelijk dat je unieke kleurrijke flora en fauna aantreft zoals bijvoorbeeld palmen, cactusachtige en fuchsia’s. Je brengt op deze wandeltocht ook een bezoek aan het betoverende eiland Beara Island.

Glenngariff Natuur Reservaat

Bezoek aan Beara Island

Het mooiste van Cork en Kerry

dag 1

Bezoek aan het dorp Glenngariff
Aankomst op Cork Airport en met het openbaar vervoer naar Glenngariff. U ontvangt een reisbeschrijving bij aankomst. Hierbij ontvangt u ook informatie over uw onderkomen en een overzicht van de treinen en het openbaar vervoer.

dag 2

Glenngariff – Adrigole [ca. 5-6 uur, 18,5 km, +280 hm]
Uw eerste wandeldag langs de Beara Way brengt u door het Glenngariff Natuur Reservaat, dat zo’n 300 hectare beslaat, voornamelijk met hele oude eikenbossen. De weg brengt u naar de Caha gebergte waar u een fantastisch uitzicht heeft op de bergen en de zee. De dag eindigt vandaag in het boerendorp Adrigole dat gelegen is op de landschappelijke kust van Bantry Bay.

dag 3

Adrigole – Castletown [ca. 5-6 uur, 20 km, +550 hm]
Vandaag een volle wandeldag met prachtig uitzicht over Bantry Bay en Beara Island aan de ene kant en Hungry Hill en de Slieve Miskish Mountains aan de andere kant. Wandelend langs de weg die wordt geflankeerd door de zuidelijke hellingen van de Hungry Hill, het hoogste gebergte (685 m) op het schiereiland, Past Park Lough, door Comnagapple Glen naar de levendige stad Castletownbere.

dag 4

Beara Island [ca. 3-4 uur, 12 km, +420 hm]
Een charmant eiland dat tijdens een wandeling een hemelse rust en kalmte brengt en waar je slingerend wandelt langs verlaten weggetjes en met gras begroeide paden, door een ruige wildernis naar een pittoreske vuurtoren met een kapot seinhuis. Vanuit hier heeft u een magnifiek uitzicht op Bantry Bay, Bar Haven Harbour en over alles waar u de afgelopen dagen gewandeld hebt.

dag 5

Castletownbere – Eyeries [ca. 6-7 uur, 23 km, +350 hm]
De wandeltocht neemt ons vandaag mee vanuit Casteltown over rustige landschapswegen waar we langs de Derrenattagart Stone Circle komen, een van de meest mooie megalithische monumenten van grote zwerfkeien van het schiereiland. Een stevige beklimming brengt ons naar een zadelgedeelte tussen Knockoura en Miskish waar u de mogelijkheid heeft om de dag in te korten tot 13 km door op het midden van het schiereiland de afslag Aughbrack te nemen en uw wandeltocht vandaag verder te vervolgen via Aughbrack. Of verder gaan via het charmante plaatsje Allihies en over de graat van het schiereiland naar Eyeries.

dag 6

Eyeries – Lauragh [ca. 7 uur, 26 km, +290 hm]
Nadat we Eyeries hebben verlaten brengt de weg ons verder naar Eyeries Point om een prachtig pad langs de kust van Coulagh Bay te volgen. Uiteindelijk bereiken we Ballycrovane Harbour, dit is tevens de plek waar een magnifiek grote steen van 4,7 meter hoog met een oude Ogham inscriptie staat. Van hieruit gaat de weg verder landinwaarts en komen we langs een prachtig meer genaamd Lough Fadda (lang meer), we gaan verder en komen op een kleine top van waaruit we een nieuwe kijk hebben op Kenmare River. De wandeltocht brengt u langs het vreemde dorp Ardgroom, hier lopen we paralel verder met de Ring of Beara Road om de grens met de provincie Kerry over te steken en aan te komen in het dorp Lauragh.

dag 7

Lauragh – Kenmare [ca. 5-7 uur, 19-25 km, +495 hm]
Vandaag heeft u de optie om een deel van de route met het bagagetransport af te leggen en afgezet te worden bij Drombohilly Lower, om zo uw wandeltocht in te korten naar 19 km. De wandeltocht brengt u van Lauragh over een kleine landweg om zacht stijgend Kockatee en Drombohilly Mountains te passeren en het pittoreske en afgelegen Gowlaun Lough. Langs de rand van Knockagarrane Mountain gaan we via een smalle weg die ons leidt naar de uiteindelijke klim omhoog naar Derrysallagh. Vanuit hier begint u aan de afdaling naar het kleurrijke stadje Kenmare.

dag 8

Terugreis of verlenging
Vandaag nemen we afscheid van Kenmare.

Inbegrepen
– 7x overnachting in een bed & breakfast
– 7x ontbijt
– bagagetransport
– gedetailleerde routebeschrijving
– service-hotline gedurende de reis
– informatie over trein of busvervoer om naar de startlocatie te gaan, gedurende de reis en aan het eind van de tour

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– toeristenbelasting (indien van toepassing, te voldoen bij de b&b)
– lunch en diner

Reisperiodes 2018
Deze reis kan dagelijks gestart worden tussen 01.03 – 31.10

€585
8 dagen
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Individuele reis
Ierland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-03-01

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten