Adlerweg

Adlerweg

Hoewel de Karwendel zomers toch een zeer druk bezocht gebied is, kun je dit prachtige gebied domweg niet links laten. Dit is een wandel vakantie met bagagevervoer dus u loopt alleen met een kleine dagtourenrugzak. De Karwendel maakt deel uit van Noordelijke Kalkalpen en is met een oppervlakte van ruim 730 km² het grootste beschermde natuurgebied van Oostenrijk. De indrukwekkende schoonheid van dit gebied zou je toch eens in je leven meegemaakt moeten hebben.
De hutten zijn comfortabel, de etappes ontspannen doordat je alleen met een lichte dagtourenrugzak loopt en de rest van de bagage voor je vervoerd wordt en de paden zijn over het algemeen goed.

Uitzicht over het Inntal

Noordelijke Kalkalpen

Panoramaberg Großer Solstein

Zo.
Welkom in Giessenbach [ca. 2 uur, 5 km, +550 hm]
Individuele heenreis en samenkomst om 14.00 uur in Gasthof Ramona in Giessenbach bij Scharnitz. Met een taxibusje rijden we de ongerepte Karwendel binnen tot aan de Kastenalm (1.220 m). Vandaar lopen we omhoog naar de Halleranger Alm.
Ma.
Wolken tikken boven de Halleranger Alm [ca. 4 uur, 5,5 km, +/-600 hm]
Wandeling door de zonnige hellingen boven de Halleranger Alm. Tijdens de beklimming van de Sunntigerspitze (2.321 m.) beleeft u de schoonheid van de Karwendel in optima forma.
Di.
De Wilde-Bande-Steig [ca. 4 uur, 8 km, +500 hm, -400 hm]
Via het Lafatscherjoch (2.081 m) tot aan het begin van de Wilde-Bande-Steig hoog boven het historierijke Halltal. Vanaf hier kun je regelmatig gemsen waarnemen. Via het Stempeljoch (2.215 m) bereiken we uiteindelijk de Pfeishütte (1.922 m). Bij voldoende animo kan ‘s middags nog de Stempeljochspitze (2.529 m) beklommen worden.
Wo.
Goetheweg – tussen het Inntal en de Karwendel [ca. 4,5 uur, 10 km, +/-550 hm]
Via de Goetheweg, een prachtig aangelegde, uitzichtsrijke panoramaroute, lopen we naar het bergstation van de Nordkettenbahn. Op de terugweg bestaat de mogelijkheid om de Hafelekarspitze en de Mandlspitze te beklimmen.
Do.
De gezellige Möslalm [ca. 5,5 uur, 14 km, +650 hm , -600 hm]
Via een ontspannen wandelroute lopen we door het Samertal naar de Möslalm. Vervolgens lopen we omhoog naar het Erlsattel, waar we in het gezellige Solsteinhaus (1.806 m).
Vr.
Panoramaberg Grosser Solstein [ca. 6 uur, 6 km, +/-750 hm]
De Grosse Solstein (2.541 m) ligt in de westhoek van de Nordkette en is tegelijkertijd een geweldige uitzichtsberg. Na een eenvoudige klim en een uitgebreide gipfelpauze, volgt de afdaling naar de Neue Magdeburger Hütte (1.637 m) en via de Zirler Schützensteig lopen we terug naar het Solsteinhaus.
Za.
Via de Eppzirler Scharte naar Scharnitz [ca. 5 uur, 12 km, +300 hm, -1.050 hm]
Van het Solsteinhaus lopen we langs slanke rotstorens en kalknaalden naar de Eppzirler Scharte (2.102 m). Vervolgens dalen we af over de Adlerweg naar de Eppzirler Alm en verder door naar Giessenbach, waar we deze mooie wandelweek afsluiten.

Inbegrepen
– 6x overnachting op het lager/meerpersoonskamers in verschillende berghutten
– 6x HP
– bagagetransport van hut naar hut
– transfers volgens programma
– tijdens één van de wandeldagen een voordracht en begeleiding door een door een ranger van het Alpenpark Karwendel
– tourenboek
– berggids

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches

€725
7 dagen
12 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau Techniek (bergwandelen)

Eenvoudige bergwandelingen op goede wegen en wandelpaden, de wandelingen zijn voor iedereen en zonder bergwandelervaring goed te doen.
Niveau 2

Product Niveau Conditie (bergwandelen)

hoogteverschillen tussen de 500 en 900 hoogtemeters (hm) per dag; totale looptijd (zonder pauzes) 4 tot 6 uur, waarvan looptijd stijgend 1,5 tot 2,5 uur
Groepsreis
Oostenrijk

Ons nieuwe winter programma staat online! Sluiten