Gevorderdencursus klimmen Dolomieten

Gevorderdencursus klimmen Dolomieten

The next step
Je hebt al de nodige klimervaring en bent nu toe aan je volgende stap: het klimmen van routes met meerdere touwlengtes. Dan zit je met deze gevorderden klimcursus goed! Om optimaal te kunnen oefenen, zijn er in de afgelopen jaren verschillende klimgebieden in een fantastische omgeving speciaal voor deze cursus ingericht.
Behalve de verfijning van de zekeringstechniek, wordt vooral het aanbrengen van mobiele zekeringsapparaten uitvoerig geoefend. Het bouwen van een standplaats met behulp van nuts en vaste haken en eenvoudige bergreddingsoefeningen.
De klimtochten worden door de deelnemers zelf gepland en uitgevoerd. De berggids staat daarbij met raad en daad terzijde en grijpt daar waar nodig in.
Het enorme aantal touren mogelijkheden in een overweldigend Dolomietenlandschap en het maximum van 4 deelnemers, maken van deze week een kwalitatief hoogwaardige cursus.

Het logische vervolg op de basiscursus

Klimsport eldorado Dolomieten

Zelfstandig klimmen

Zo.

Heenreis
Individuele heenreis naar het Hochpustertal in Zuid-Tirol. Trefpunt ’s avonds om 19.00 uur in het gasthof. Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

Ma. t/m Vr.

Vervolgpleiding in theorie en praktijk en verschillende oefentochten
Herhaling van de zekeringstechnieken, standplaatsbouw, aanbrengen van mobiele zekeringsapparaten, oriëntatie, tourenplanning, materiaalkunde, bergredding, klimmen van verschillende routes met meerdere touwlengtes (IV+ tijdens voorklimmen) en nog veel meer.

Za.

Afscheid
Na het ontbijt nemen we afscheid van elkaar en van de Dolomieten.

Inbegrepen
– 5 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 6x overnachting in een gasthof (2-pers.kamer)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur technische uitrusting
– afhaalservice station Toblach

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten
– toeslag 1-pers. kamer: € 150,-

€1155
7 dagen
3 - 4 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau (cursussen)

U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie bendoigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het "programma"). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
Groepsreis
Italie
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-15

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten