Combicursus Rots, Sneeuw & IJs Oost-Tirol

Combicursus Rots, Sneeuw & IJs Oost-Tirol

Deze gevorderdencursus is voor diegene, die met goed gevolg een basiscursus doorlopen hebben en toe zijn aan hun volgende stap: het zelfstandig op een veilige en verantwoorde manier volbrengen van middelzware tot zware hoogalpiene touren in gecombineerd terrein. Tijdens enkele opleidingstouren verbetert u niet alleen uw touw- en zekeringstechniek, maar krijgt u ook de nodige ingrediënten aangeleverd voor een goede planning tot bergreddingstechnieken.
Voor het rotsgedeelte hebben we als steunpunt de Karlsbaderhütte in de Lienzer Dolomieten geselecteerd, daarna verplaatsen we ons voor het sneeuw- en ijsgedeelte naar de aan de voet van de Grossglockner gelegen Stüdlhütte.

Hoogtourengebied Ortler

Cevedale (3.769 m)

Marteller en Casati Hütte

Zo.

Karlsbader Hütte [ca. 2,5 uur, +650 hm]
Individuele heenreis naar Oost-Tirol. Trefpunt om 13.00 uur op de parkeerplaats bij de Dolomitenhütte (1.620 m). Gezamenlijk omhoog naar de Karlsbader Hütte (2.260 m).
Gezamenlijk avondeten en bespreking van het programma.

Ma. t/m Vr.

Opleiding in theorie en praktijk en verschillende oefentochten
De komende dagen staan in het teken van opfrissen en verdiepen van de bestaande kennis: klimtechniek tijdens hoogtouren, standplaatsbouw in rots en ijs, knopenkunde, aanbindmethoden, zekeringstechniek, reddingstechnieken (spaltenbergung), speciale tourenplanning (zelfstandig uitvoeren van topbeklimmingen, begaan van hoogalpiene rotsgraten met aangepaste zekeringsmethoden, routekeuze over gletsjers), kaartkunde en oriëntatie, alpiene gevaren en uitrusting.
Woensdagochtend na het ontbijt dalen we af naar het dal en “verhuizen” we naar het Glockner-gebied en de Stüdl Hütte (2.802 m). [ca. 5 uur, +900 hm, -650 hm]

Za.

Afscheid
Na het ontbijt dalen we af naar de parkeerplaats en nemen we afscheid van elkaar en van Oost-Tirol.

Inbegrepen
– 7 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 3x overnachting in de Karlsbader Hütte (meerpers.kamer)
– 3x overnachting in de Stüdlhütte (meerpers. kamer)
– 6x halfpension (ontbijt en avondeten)
– bagagetransport naar de hutten
– huur technische uitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten
– transfer tijdens de huttenwissel

€965
7 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 2

Product Niveau (cursussen)

Je hebt bij voorkeur een basiscursus doorlopen en wellicht al enige hoogtourenervaring. Je hebt gletsjer- en stijgijzerervaring. Je conditie is toereikend voor dagtochten tot 7 uur looptijd.
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-07-08

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten