Basiscursus Klettersteigen Rofan

Basiscursus Klettersteigen Rofan

Klettersteigen in de Rofan aan de Achensee
In 3 dagen leert u zowel in theorie als in praktijk de benodigde kennis en technieken om in de toekomst zelfstandig klettersteigroutes te beklimmen of om met veel plezier onder leiding van een professionele berggids in groepsverband een klettersteigreis te ondernemen. Het compacte berggebied langs de Achensee, de Rofan met de Erfurter Hütte vormen een ideale basis voor deze cursus.

Goede bereikbaarheid Achensee

Ideaal cursusterrein

Steunpunt Erfurter Hütte

Vr.

Welkom in de Rofan [ca. 3,5 uur, +/-450 hm]
Individuele heenreis naar Maurach bij de Achensee. Trefpunt om 13.00 uur op de parkeerplaats van de Rofan Seilbahn. Gezamenlijk met de gondel omhoog naar de Erfurter Hütte (1.834 m) en bespreking programma. Aansluitend wordt er meteen begonnen met de  basisbeginselen en een oefentocht op de Haidachstellwand (2.192 m).

Za.

Klettersteig Hochiss [ca. 4,5 uur, +/-600 hm]
De bedwinging van de Hochiss is het pronkstuk van dit weekend. De hoogste berg van het Rofangebergte (2.299 m) steekt met haar steile flanken en de tot 350 meter hoge wanden boven alle andere bergtoppen van de Rofan uit. ’s Middags dalen we af via de Gschöllkopf (2.039 m) naar de gezellige hut.

Zo.

Klettersteig Rosskopf en afscheid [ca. 3,5 uur, +/-370 hm]
Via de Gruberscharte en de Grubalacke naar het begin van de klettersteig en vervolgens omhoog naar de top van de Rosskopf (2.241 m). Deze pittige klettersteig vormt de afsluiting van deze basiscursus. Rond 15.00 uur nemen we afscheid van elkaar en van de Rofan.

Inbegrepen
– 3 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 2x overnachting in een meerpers.kamer
– 2x halfpension (ontbijt en avondeten)
– berglift
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten

€475
3 dagen
5 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau (cursussen)

U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie bendoigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het "programma"). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
Groepsreis
Oostenrijk
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-22

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten