Basiscursus Klettersteigen Alpspitze

Basiscursus Klettersteigen Alpspitze

Van wandelen naar klettersteigen
In 3 volle dagen leer je alles om jezelf veilig en verantwoord door klettersteigroutes te verplaatsen. En dat in een kleine groep met maximaal 6 deelnemers. Het gebied rond de Alpspitze boven Garmisch-Partenkirchen heeft tal van klettersteigmogelijkheden op korte afstand van het Kreuzeckhaus en is daarmee een ideaal gebied voor deze klettersteigcursus in Zuid-Duitsland. Specifieke basiskennis of ervaring is niet vereist. Onze berggids maakt u vertrouwd in de wereld van de “ijzeren wegen”.

Goede bereikbaarheid Garmisch-Partenkirchen

Ideaal cursusterrein

Steunpunt Kreuzeckhaus

Do.

Welkom in Garmisch [ca. 4 uur, +/-350 hm]
Individuele heenreis naar Garmisch-Partenkirchen. Trefpunt bij de materiaalopslag van de Bergsteigerschule Zugspitze bij het dalstation van de Alpspitzbahn. Na de materiaaluitgifte en de controle van de uitrusting gaan we met de Kreuzeckbahn omhoog naar het Kreuzeckhaus, ons steunpunt voor dit weekend. We starten na aankomst meteen met de eerste introductie met het klettersteigen, loop- en klimtechniek en een eerste klettersteigtraining in het gebied. De berggids staat je meteen met raad en daad terzijde bij je eerste schreden op de klettersteig.
’s Avonds theorie: alpiene gevaren

Vr.

Schöngänge Klettersteig [ca. 4 uur, +/-530 hm]
We starten vandaag met een korte les over Eerste Hulp in de bergen. Aansluitend lopen we naar de voet van de Alpspitz-Noordwand. Op het programma staat knopenkunde, abseilen, bergredding, klettersteigen en kinderen.
’s Middags via de Schöngänge Klettersteig omhoog naar de Bernadeinkopf en genieten op de top van het uitzicht over het Werdenfelser Land. De afdaling gaat, precies op tijd voor het avondeten, via de Nordwandsteig terug naar de hut.
’s Avonds theorie: weerkunde en tourenplanning

Za.

Alpspitz Ferrata [ca. 6 uur, +/-1.000 hm]
Tijdens de beklimming van de Alpspitze via de Alpspitz Ferrata worden alle cirsusonderdelen herhaald. Op de top wacht een waanzinnig uitzicht op de Zugspitze en de Jübileumsgrat. Afdaling via de Nordwandsteig terug naar de hut.
Afscheid rond 16.00 uur beneden in het dal.

Inbegrepen
– 3 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 2x overnachting in een meerpers.kamer
– 2x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur klettersteiguitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten

€385
3 dagen
4 - 6 deelnemers
Internationaal
Niveau 1

Product Niveau (cursussen)

U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie bendoigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het "programma"). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
Groepsreis
Duitsland
De eerste datum beschikbaar is:

2018-06-15

Ons nieuwe zomer programma staat online! Sluiten