Basiscursus rotsklimmen Berchtesgadener Alpen

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Bergsportcursussen 6 dagen
Omschrijving
Van de hal naar de rotsen
Je hebt al ervaring met klimmen in de hal en wilt nu de stap maken naar het rotsklimmen. Tijdens deze cursus leer je alle basis klim- en zekeringstechnieken in rots, met als doel zelfstandig te kunnen voor- en naklimmen. Als cursusgebied is gekozen voor het gebied rond de Blaueishütte in de Berchtesgadener Alpen. Je vind hier tal van klimroutes, verschillend van lengte en van moeilijkheid, van klimtuin tot hoogalpiene rotswanden.
De Blaueishütte is gezellig en het eten voortreffelijk.
Programma
dag 1 Welkom op de Blaueishütte
[ca. 2 uur, +900 hm]

Individuele heenreis naar Ramsau bei Berchtesgaden. Trefpunt om 15.00 uur op de parkeerplaats bij de Hintersee. Gezamenlijk omhoog naar de hut. Na 1 uur lopen bestaat de mogelijkheid om de rugzak met de materiaallift mee te geven.
Avondeten en programmabespreking.

dag 2 Cursus

Knopenkunde, grepen en treden, abseilen, zekeren in de nabijgelegen klimtuin.
’s Avonds theorie: zekeringsmiddelen, uitrusting, lezen klimtopos en tourenbeschrijvingen

dag 3 Cursus

Klimmen in de nabijgelegen klimtuin: voor- en topropeklimmen, standplaatsbouw, klimmen en tactiek in een touwgroep, touwcommando’s.
’s Avonds theorie: tourenplanning

dag 4 Cursus

Vandaag klim je je eerste route bestaande uit meer dan 7 touwlengtes in de II- en III-graad. Aansluitend bespreken en oefenen we voorgekomen problemen en onzekerheden.

dag 5 Cursus

Herhalingsdag en eenvoudige reddingstechnieken (w.o. prusiktechniek ter zelfredding). Uitvoerige tourenplanning voor de afsluitende klimtour.

dag 6 Afsluitende klimtour

Vandaag leid je een klimtour (III-IV) van meer dan 7 touwlengtes. Je hebt tal van mogelijkheden voor het uitkiezen, die in 2-persoons touwgroepen beklommen worden.
Na afloop dalen we weer af naar de parkeerplaats bij de Hintersee en nemen we naar verwachting om ca. 16.00 uur  afscheid van elkaar.

Reisdetails

Inbegrepen
– 6 dagen organisatie en begeleiding door een berggids
– 5x overnachting in een meerpers.kamer
– 5x halfpension (ontbijt en avondeten)
– huur klimuitrusting

Niet inbegrepen
– heen- en terugreis
– verzekeringen
– lunches
– evt. parkeerkosten

Onderkomens

U overnacht tijdens deze cursus in een berghut op een meerpersoonskamer of het lager. Toiletten en sanitaire ruimten bevinden zich doorgaans op dezelfde etage. Vaak beschikken de hutten ook over douches; hiervoor kun je douchemuntjes kopen bij de Hüttenwirt, waarmee je een paar minuten kunt douchen.

Vanaf: 1.024

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Land
Duitsland
Reisduur
6 dagen
Aantal deelnemers
4-6 deelnemers
               
Niveau (cursussen)
U bent tredzeker en vrij van hoogtevrees. Voor de opleidingstouren is conditie benodigd voor dagtochten tot gemiddeld 5 uur looptijd en hoogteverschillen tot 1.000 hoogtemeters (voor uitzonderingen zie het “programma”). Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis benodigd. Wel heeft u al de nodige bergwandelervaring.
WhatsApp
Chat
Afspraak
Reisadvies op maat
info@tiroloutdoor.nl
013-505 64 40
Hulp bij uw boeking

Pin It on Pinterest