Paasrecepten

Net als hier in Nederland kennen ook de Alpenlanden favoriete ingrediënten als eieren, asperges, zalm, lamsvlees, aardbeien en/of rabarber voor de lekkerste paasrecepten. Ik heb voor jullie een selectie gemaakt van een aantal van mijn lekkerste recepten. Al deze recepten kunnen het gehele voorjaar ook bij andere gelegenheden gegeten worden.

EIEREN IN GLAS

2Ei in glas

Wat een luxe en culinair uitziend voorgerecht. Toch is het gemakkelijk en snel te maken. Dit kleine gerechtje heeft alles in zich wat betreft een goede smaakverhouding. Een beetje friszuur, hartig en iets bitter door de postelein. Alles wat een gerecht nodig heeft om in balans te zijn.

ASPERGESOEP

2Aspergesoep

Deze aspergesoep krijgt door de cayennepeper en z’n vele kruiden een meer intense smaak dan de klassieke aspergesoepen. De verse kaas in de soep zorgt voor een fris zacht accent. De soep past perfect als tussengerecht van een paasmenu. Je kunt het ook als hoofdgerecht bij een brunch serveren. Gewoon met wat donker brood en gezouten boter. Als je wilt, kun je i.p.v. alleen witte asperges ook de helft van de hoeveelheid vervangen door groene of wilde asperges. Het kruidenmengsel, vers of uit de diepvries, maken deze soep helemaal af. Dit recept is voor 4 personen als hoofd/brunch gerecht en voor 6 personen als tussengerecht.

AARDAPPELRÖSTI MET ZALM EN ZUURKOOL

2Gerookte zalm met aardappelrösti.jpg

Dit gerecht is een klassieker uit Leipzig en heeft er voor gezorgd dat deze goede regionale keuken niet is vergeten. Leipzig was ooit als Klein Venetië. Veel wateraders doorkruisten de stad. In DDR-tijden waren de rivieren bedekt met beton. Deze zijn nu weer blootgelegd gelukkig. Er wordt gezegd, dat er in de grachten en kleine rivieren zelfs ook wel zalm werd gevangen. Vanaf dit moment is de Leipziger aardappelpannenkoek oftewel rösti met zalm en zuurkool ontstaan. De warme zalm, rösti en zuurkool in combinatie met de koude frisse room is een ware delicatesse. Voor het originele recept worden 2 zalmfilets ingewreven met citroensap, op smaak gebracht met zout en peper en gebakken in de pan.
Hier een recept dat enigszins is aangepast zodat de bereiding iets minder lang duurt. Want ook met gerookte zalm zijn de Leipziger zalm aardappelpannenkoekjes heerlijk.

LAMSRACK MET POMPOEN EN CRANBERRIES

2Lamsrack met pompoen en cranberries

Het “klapstuk” van het paasmenu. Tijdens Pasen is het bij ons thuis traditie om lam te eten. Hierbij dan ook een verrukkelijk recept met lamsrack.

RABARBER EN AARDBEIEN MET KWARK

2Rabarber-Aardbei kwark.jpg

Als afsluiter een heerlijk, maar ook simpel en licht dessert als einde aan een heerlijk voorjaarsmenu.

Al deze recepten van dit heerlijke paasmenu kunt u vinden onder de categorie “recepten”

Fijne feestdagen en smakelijk eten!