Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Stéphanie “Steffi” Simons

HomeOver TOEStéphanie “Steffi” Simons

Stéphanie “Steffi” Simons

Ik ben als berggids gaan werken omdat ik de bergen niet kan missen. Daar wil ik iedere dag onderweg zijn, en begrijpen hoe de natuur werkt. Jaren ben ik op en neer gereisd van winter in de bergen naar zomer in Nederland, maar nu blijf ik het liefst ook in de zomer in de bergen.

Kwalificaties en certificaten

  • Bergwanderführer bij het Vorarlberger Bergführerverband
  • Skiinstructeur (ISIA)
  • Snowboardinstructeur (ISIA)

Bergen zijn voor mij…

het mooiste en belangrijkste wat er is, daar voel ik me thuis. Het liefst kom ik op visite in Nederland, maar woon ik in Oostenrijk. Naast Oostenrijk heb ik ook wandelervaring opgedaan in Noorwegen, Zwitserland en Frankrijk. In de winter ben ik altijd onderweg in de Oostenrijkse Alpen in Tirol.


Zonder deze uitrusting ga ik niet op tour:

Mijn Nokia 3310, een amandelbar en mijn hangmat. In Noorwegen ben ik een half jaar lang ieder weekend op tour gegaan met ski’s, langlaufend, kanoënd of wandelend. Daar hebben we met koud en warm weer buiten geslapen en het liefst zoek ik twee goede bomen uit en hang ik mijn hangmat op. Maar we hebben ook fantastisch hutten gezien, in een zelfgebouwde snow cave overnacht en onderdak gezocht onder een tarp toen het enorm regende.

Mijn top 3 reizen:

Het meest ben ik bekend met de omgeving van Zermatt in de zomer, dat is een geweldig mooi wandelgebied. Met korte tours kun je al erg mooie uitzichten genieten en als je het dorpje beneden ziet liggen lijkt het even alsof je alleen op de wereld bent. Dat geldt ook voor mijn ‘hometown’ in Sankt Anton am Arlberg, maar dat is niet het meeste gemakkelijke gebied om te wandelen, wel erg mooi!

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.