Oostenrijks wonen, nieuwe stijl

Je kent het wel, je bent op vakantie in een Oostenrijks appartement of hotel, en daar staan dan om de eettafel van die leuke banken. Van die banken waar je in moet schuiven. En als dan iemand naar de wc moet, moet de hele bups eruit, om vervolgens weer terug te schuiven. Toch heb ik een zwak voor die banken, want het is ook wel heel gezellig en knus. Het geeft meteen zo’n gevoel van: Ja, ik ben in Oostenrijk. Herkenbaar, lees dan snel verder.


Upgrade

De eetbank of dining is helemaal je van het in designland. De traditionele eetbank heeft een upgrade gekregen van ontwerpers, en is nu meer trendy en eigenlijk niet te vergelijken met de traditionele eetbank. De eetbank straalt gezelligheid uit, en nodigt uit om lekker lang te tafelen. De bank is ook een stuk comfortabeler dan een stoel, alleen voor de chiquere diners is de bank minder geschikt.


Gevoel

Hoewel het principe van de bank in stand is gehouden, is voor mij wel het gevoel van een echte Oostenrijkse eetbank weg. Als je, net als ik, echt helemaal fan bent van de typische Oostenrijkse eetbank, dan zou ik het houden bij een eetbank met een wat meer traditionele uitstraling. Dus van hout, inclusief stoffen kussens met print, en niet een leren versie met rvs poten. Trouwens die typisch Oostenrijkse eetbank kan ook zeker niet ontbreken in een tweede huis, in de mijne staat hij in ieder geval al.