Boekingen

Geen producten in de winkelwagen.

Lamsrack met pompoen en cranberries

Lamsrack met pompoen en cranberries

Het “klapstuk” van het paasmenu.

Ingrediënten (4 personen):

800 gr lamsrack (bot netjes schoongemaakt)
zout
versgemalen peper
2 eetlepels plantaardige olie
olie om de bakplaat in te vetten

voor de groenten:
600 gr gemengde pompoensoorten bijv. Hokkaido-, baby pattypan- en/of fles pompoen
1 onbespoten sinaasappel
1 onbespoten citroen
1 sjalot
20 gr boter
200 gr verse cranberries
100 ml cranberrysap
suiker

Verwarm de oven voor op 100 ° C boven en onder warmte of 80 ° C voor een heteluchtoven. Spoel de lamsrack af, dep deze droog, krachtig inwrijven met zout en peper en schroei hem in een hete pan met olie rondom snel bruin. Neem uit de pan en plaats op een ingevette bakplaat en bak tot de gewenste gaarheid in de voorverwarmde oven in 40-50 minuten.

Snijd ondertussen het vruchtvlees van de pompoen in kleine stukken (2 bij 2 cm). Wanneer je ook de baby pattypan pompoen gebruikt kan deze in hele dunne plakken gesneden worden. Let bij het snijden van de pompoenen op de garingstijd. Spoel de sinaasappel en citroen af met warm water, rasp de schil van de sinaasappel en de citroen (alleen het gele en oranje gedeelte) en pers het sap uit. Pel en snipper de sjalot en bak deze in de boter tot ze glazig zijn.
De pompoen en cranberries toevoegen en kort mee bakken, blus af met het sap van de citrusvruchten en voeg het cranberrysap toe. Laat het geheel 15-20 minuten op middelhoog vuur sudderen. Naar smaak zout, peper en 1 snufje suiker toevoegen.

De gegaarde lam uit de oven halen en een korte tijd laten rusten. De iets afgekoelde lamsrack in koteletten snijden en samen opdienen met de pompoen-cranberry groenten op voorverwarmde borden. Serveer met de zest (rasp van de citrusvruchten) als garnituur.

Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.