Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Introductie in onze Summer Specials

Introductie in onze Summer Specials

Wij hebben in 2018 onze Summer Specials voor gezinnen geïntroduceerd. U kunt momenteel 2 verschillende Specials bij ons boeken. Het zijn gecombineerde vakanties voor de actieve en de leerzame avonturiers onder de gezinnen. Eerst even lekker ravotten maar daarnaast ook leren dat het belangrijk is om te weten wat er voor nodig is om je zo geliefde vakantieregio zo puur en schoon mogelijk te houden. De Summer Special Gems van 8 dagen en Summer Special Berggeit van 14 dagen. In ons blog beschrijven we de 8 daagse Summer Special Gems.

Wanneer u op zoek bent naar een actieve en leerzame vakantie voor uw gezin, dan is het actieve Ötztal en het avontuurlijke Valsertal en het Wipptal tot de perfecte vakantie.
De combinatie van deze 3 gebieden maakt juist zo interessant.
Een groot deel van het Wipptal bijv. is beschermd natuurgebied en kent daardoor een rijke flora en fauna. Deze mooie regio is nog niet zo bekend onder de toeristen dan het Ötztal en is daardoor de perfecte locatie om te genieten van de pure natuur.
Maak hier kennis met geitenhoedster Helga en neem een kijkje in het leven op een echte almhut. Zij laat u zien hoe je het beste om kan gaan met de natuur om een ideale almwereld in stand te houden. 
 
Maar eerst gaan we het actieve Ötztal bezoeken.
De eerste dag gaan we het wilde water bedwingen op de rivier de Inn. De grootste stroomversnellingen en wildste golven zijn te vinden in de Imsterschlucht, maar er zijn ook rustigere passages.
De tweede dag staat er een indrukwekkende klettersteigroute langs de hoogste waterval van Tirol op het programma. Dit is één van de mooiste natuurwonderen van de provincie. De imposante waterval stort zich over twee steile rotswanden naar beneden en is met zijn 159 meter de grootste waterval van Tirol. Door de nevelwolken van het water kreeg de waterval de naam ‘Stuibenfall’.
In dit decor klautert u 300 hoogtemeters omhoog via een met staalkabels gezekerd parcours via ondermeer ijzeren ladders, treetjes, stiften en een indrukwekkend aangelegde “touwbrug” over de waterval.
Boven aangekomen wacht een heerlijke lunch bij het kampvuur. Goed aangesterkt pakken we de inmiddels klaarstaande mountainbikes en fietsen we de ca. 25 kilometer terug naar de raftbasis.
De volgende dag volgen we al abseilend, springend, klimmend, rutschend en zwemmend de loop van het water door sterke geërodeerde (door erosie aangetaste) ravijnen. De canyon, die op het programma staat kent abseilpassages tot 15 meter en sprongen tot wel 6 meter. Een enerverend avontuur voor de sportieve beginner, dat na afloop ongetwijfeld naar meer zal smaken.
 
Na een heerlijk ontbijt gaan we vandaag op eigen gelegenheid naar St. Jodok am Brenner in het Wipptal (ca. 92 km). U kunt, wanneer u dat wilt, de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, bezoeken.
De komende dagen in St. Jodok staan in het teken van eenvoud. Luxe hotels zal u in deze regio niet tegenkomen. U wordt dan ook ondergebracht in een frühstückpension.  Even voor 08.00 uur rijden we met de Postbus naar het einde van het Valsertal, één van de weinige nog overgebleven authentieke bergdalen van Tirol. Doordat het Valsertal al ruim 80 jaar voor het overgrote deel beschermd natuurgebied was en is, kent het gebied een zeer gevarieerde flora en fauna. De komende 3 dagen worden echt een belevenis, die u en uw kinderen zal doen terugdenken aan de tijd van Heidi en Peter in de Alpen.
Vroeg in de ochtend wordt u welkom geheten door Helga, de almsennerin en uw “lerares” van vandaag. Zij neemt u vandaag mee in de wondere almwereld. Begeleidt door haar geitenkudde leert u vandaag wat er allemaal nodig is om het almgebied te onderhouden en in stand te houden. Ook het melken, kaasmaken en hooien behoort tot de werkzaamheden.

Rond lunchtijd wordt u verwend met een “Mitte”, een plankje met lokale, Wipptaler produkten zoals kaas, worst, spek en Valser bauernbrot en fris bronwater.

Aan het einde van de middag wordt u met de bus weer teruggebracht naar uw pension in St. Jodok.
Wat gaat zo’n week toch snel als het spannend is. We zijn al weer aangekomen bij de één na laatste dag. 
Ook vandaag mag u weer vroeg uit de veren, want om 07.45 uur wordt u verwacht bij de postbus. Op het programma staat een wandeling naar een hooggelegen alm (2.000 m.). Onderweg wachten imposante natuurkunstwerken uit steen en hout, een klein houten kapelletje en verschillende waterraderen. Onderweg wacht natuurlijk ook weer een heerlijke lunch.
In de loop van de middag daalt u af naar een gasthof dat vroeger veelvuldig werd gebruikt als uitvalsbasis voor grote bergtochten, zoals bijv. de beklimming van de Olperer. Hier wordt het avondeten geserveerd.

En dan al weer de laatste dag, na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie week.

Whatsapp ons!
Contact image

Arres

De snelste weg naar je volgende avontuur in de Alpen!

Welkom bij Tirol Outdoor Experience. Wat kan ik voor je betekenen?
by Best4u Media
We proberen je op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur zo snel mogelijk te antwoorden.