Hotspot: Soulkitchen, Ramsau im Zillertal

Na lange tijd afwezig te zijn geweest pakken wij de draad weer op en starten we vandaag meteen met een nieuwe rubriek, en een nieuwe lay-out. Geniet ervan.

Dat Oostenrijk oubollig en geen culinair hoogstaande keuken heeft, is alles behalve waar. Sinds een paar jaar zijn de Oostenrijkers goed bezig om hun keuken op de kaart te zetten. Veel restaurants zetten in op kwalitatief goede ingrediënten en de all time favourites. Maar meer en meer zie je restaurants op poppen die de Oostenrijkse keuken naar een ander niveau willen tillen, een meer culinair en hip niveau. Om zo mee te gaan in de trend die je overal ziet ontstaan. Mensen gaan graag uit eten en willen genieten van lekkernijen. Ook toeristen die naar Oostenrijk komen, kunnen zo verrast worden door de geweldige Oostenrijkse keuken.

Zalmtartaar Soulkitchen

In Ramsau im Zillertal zit bijvoorbeeld Soulkitchen. Omgeven door de bergen, met een schitterend uitzicht op Ramsau en de Schwendberg, zit een hip en trendy restaurant wat zijn naam eer aan doet. Neem plaats op het terras in de loungebanken om onder het genot van een Hugo te wachten op de heerlijke gerechten.

De chefkok van Soulkitchen giet typisch Oostenrijkse gerechten in een modern jasje. Neem bijvoorbeeld eens een voortreffelijke schuimige aardappelkruidensoep, of een heerlijk stuk kalfsvlees met een aardappel- en bietenpuree en een jus van morieljes. En sluiten we het spektakel af met crêpes gevuld met nougatcreme en bananen, met daarbij een bolletje mango ijs.

Na dit geweldige eten is het heerlijk vertoeven op het terras, in de laatste avondzon, of onder een dekentje met een goede kop koffie en natuurlijk een schnaps.