Hoe het allemaal begon

MEIMAAND = JUBILEUMMAAND
Tirol Outdoor Experience bestaat deze maand 12,5 jaar en dat willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. In dit blog vertel ik jullie graag hoe het allemaal begon en onderaan dit artikel onze bonus voor iedereen, die tot eind deze maand online een reis uit ons programma boekt.

Hoe het allemaal begon ….

Op 14-jarige leeftijd zette ik mijn eerste schreden in de bergwereld en 30 jaar later zag Tirol Outdoor Experience het levenslicht. In die tussenliggende 30 jaar ben ik veel in de bergen onderweg geweest.

Dat begon met dagtochten met de ouders vanuit een pension in Fulpmes in het Stubaital. Als ik eenmaal omhoog liep, was ik niet meer te houden en wilde ik steeds verder en steeds hoger, altijd nieuwsgierig naar wat er achter de bergen te zien was. Na het eerste jaar ging het al steeds meer tegenstaan, dat ik ’s middags weer met m’n ouders terug moest naar het dal. Na mijn eerste “echte” bergtop, de Serles, in 1975, was ik helemaal om en definitief besmet met het “bergvirus”. Het jaar daarna met kennissen de eerste huttentocht in de Schober met de, toen nog enige Nederlandse berghut, de Wangenitzseehütte.

In 1977 en de jaren daarna ben ik via de Nederlandse Bergsportvereniging en verschillende cursussen en tourenweken uiteindelijk bergsportinstructeur geworden en heb ik verschillende reizen in de Alpen mogen begeleiden. Daarnaast heb ik ook veel bekende en minder bekende bergen in de Alpen, al wandelend en klimmend in rots en ijs bedwongen.

Na mijn studie moesten de bakens verzet worden. Er moest brood op de plank komen, de carrière werd ineens belangrijker, er kwam een bloedmooie vrouw in mijn leven en vervolgens een wolk van een dochter. Kortom, huisje boompje beestje en druk met van alles en nog wat, behalve met de bergen. De bergen maakten plaats voor heuvels “dichtbij” huis, maar de heuvels werden na een aantal jaren gelukkig steeds weer hoger en uiteindelijk belandden we in 2003 toch weer in de Oostenrijkse bergen. Na een huttentocht met dochterlief en één van haar vriendinnen, kwam het besef dat ik meer met de bergen wilde doen. In een periode waarin ik met steeds minder plezier naar mijn werk ging, bleef dit idee maar “rondspoken” in mijn hoofd. In de maanden daarna hebben we de ideeën verder uitgewerkt en zag Tirol Outdoor uiteindelijk in het najaar van 2004 het levenslicht.

De eerste jaren nog naast een fulltime baan in loondienst, maar na 3 jaar zijn we dan toch in het diepe gesprongen: fulltime ondernemen met een eigen zaak. Een stap, waar we tot op heden nog geen moment spijt van hebben gehad. Het is toch iedere keer weer een feestje als je je passie kunt delen en klanten met enthousiaste verhalen terugkomen en dit ook met je delen. Dit vertaalt zich ook elk jaar in steeds meer terugkerende klanten.

Verkochten we in het begin alleen nog maar bergwandelreizen, cursussen en hoogalpiene tourenweken via verschillende partners in het Oostenrijkse Tirol en het Italiaanse Zuid-Tirol, inmiddels zijn de activiteiten en ons werkterrein fors uitgebreid. Zo zijn we nu actief in alle Alpenlanden en ligt het accent op eigen bergwandelreizen en multisportreizen. Via ons uitgebreide partnernetwerk bieden we daarnaast ook nog steeds een omvangrijk programma aan met ondermeer fietsreizen, bergsportcursussen, hoogalpiene tourenweken en wintersportreizen.

Sinds dit jaar beperken wij ons niet meer tot alleen de Alpen, maar bieden wij ook reizen aan naar de heuvelgebieden in Duitsland, Ierland, Schotland, Spanje, Slovenië, Kroatië en nog veel meer. Kortom, waar bergen (en heuvels) zijn, zijn wij en waar wij zijn, zijn bergen (en heuvels).

Onze eigen groepsreizen worden allemaal begeleidt door gediplomeerde Nederlandse bergwandelgidsen, die hun opleiding in de Alpen hebben genoten. Daarnaast begeleiden zij ook onze reizen voor scholen en bedrijven. Zo zijn we jaarlijks met scholen onderweg in Tirol en groeit ook het aantal bedrijven dat de weg naar www.tiroloutdoor.nl weet te vinden. In maart dit jaar zaten we nog met 45 chirurgen, assistent-artsen en co-assistenten tijdens een 4-daagse wintersporttrip in de Zillertaler sneeuw en gaan we in juli met een bedrijf en 28 man personeel de E5 van Oberstdorf naar Merano lopen. Allemaal enerverende projecten en organisatorisch geweldige uitdagingen.

We zijn deze maand, 12,5 jaar na de start, al weer druk bezig met aanvragen en boekingen voor de komende zomer en wordt er achter de schermen nog druk gesleuteld aan de nieuwe website. Maar ook de lange termijn wordt niet uit het oog verloren. We zullen altijd onze passie voor de bergen blijven delen met de actieve vakantieganger. We zullen ons daarnaast ook gaan richten op mensen, die de bergen op een minder actieve, meer culturele manier willen beleven. Later dit jaar zullen we u daar via onze nieuwsbrief en via Facebook nader over informeren.

Het jubileum willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom geven we op al onze reizen, die deze maand geboekt worden, € 12,50 korting per persoon. Bovendien presenteren we één dezer dagen via FB en onze nieuwsbrief een aantal mooie jubileumreizen, waarop we nog eens € 50,- extra korting per boeking geven.

Wij hopen ook u binnenkort eens te mogen verwelkomen tijdens één van onze mooie reizen. Heeft u een vraag of wilt u een reis op maat laten samenstellen? Bel of mail ons gerust. Wij staan u met raad en daad terzijde en verrassen u graag met een fantastische avontuur in de bergen.