Gabriela Andrei
Berggids
Bergwanderfuhrer, Skiinstructeur, Snowboardinstructeur, Dierwetenschapper en berggeit!

- waar heb je je opleiding gedaan
Mijn opleiding tot Bergwanderfuhrer heb ik bij de Salzburger Bergwanderfuhrer Verein gedaan. Midden in het prachtige Pinzgau, wat tevens mijn thuis is!

- woonplaats
Kaprun, met de machtige Kitzsteinhorn en zijn geweldige skigletsjer in de achtertuin. En met het kristalheldere meer van Zell am See en het prachtige Hohe Tauern Nationalpark als buren, is het elke dag genieten!

- bergen zijn voor mij: …….
Mijn passie, mijn toevluchtsoord, mijn vrijheid....kortom mijn leven!

- zonder deze uitrusting ga ik niet op tour: ……
Mijn paraplu en mijn petje! Hiermee ben ik tegen zowel extreme zon als extreme regen goed beschermd!

- waarom ben je als bergwandelgids gaan werken: …….. Na bijna 7 jaar een 'gewone' baan te hebben gehad, wilde ik dat gaan doen wat mij het gelukkigst maakt. En dat is rondstruinen in de bergen! En via mijn werk als Bergwanderfuhrer, kan ik dit super leven met nog meer mensen kan delen

- je favoriete wandelgebied in de Alpen: …..
Pfff....dat is wel een hele moeilijke! Er zijn zoveel mooie plekken! Als ik dan iets moet kiezen wat erg veel indruk op mij gemaakt heeft: het Otztal. De route naar de Similaun Hutte op de grens met Italie, waar ze Otzi de ijsman gevonden hebben. Het idee dat de vroege mens dit gebied doorkruist heeft met niet meer dan dierenvellen ter bescherming... Een gebied met een uniek gevoel: onherbergzaam, puur en grillig. Natuur op en top!

- je TOP-3 wandelreizen (van TOE uiteraard 🙂 )
1) De Rosengarten van hut naar hut met de hond is voor mij, als gids van de hondentochten, duidelijk nummer 1! Overweldigend mooie omgeving, afwisselende maar niet te moeilijke routes, uitmuntend eten en de beste cappuccino. En dit alles mogen delen met mijn beste maatje, dat maakt deze tocht mijn favoriet!
2) Venediger Familietrekking: in het hart van het Hohe Tauern Nationalpark, met super gezellige hutten, een pittige route en de Venediger als decor. Kortom een super tocht voor gevorderden!
3) Saalbach standplaatsreis met de hond: een heerlijk ontspannen vakantie waarbij genieten voor mens en hond voorop staat! Met elke dag een andere, pure wandeling waarbij ik veel kennis kan delen over de Alpen en haar prachtige natuur. Dat is ook als gids genieten geblazen!
Coen Weesjes
Berggids
Mijn kwalificaties/certificaten: - Bergwanderführer - Landesskilehrer - Bergretter - Sanitäter (paramedic) Mijn opleiding tot Bergwanderführer heb ik in 2004 in Saalfelden bij het Salzburger Bergführerverband gevolgd. Ik woon in het kleine bergdorpje Filzmoos in SalzburgerLand, aan de voet van de majestueuze Bischofsmütze. Bergen zijn voor mij… …mijn leven. De veelzijdige landschappen en de contrastrijke seizoenen bieden alles wat ik nodig heb voor m´n werk, m´n hobby´s, om me uit te dagen en om weer tot bezinning te komen. Zonder deze uitrusting ga ik niet op tour:…. M´n spiegelreflexcamera!  Ik ben als bergwandelgids gaan werken omdat ik ook ´s zomers in de bergen wilde wonen en werken.  Mijn favoriete wandelgebied in de Alpen is het Dachsteingebergte. Mijn top-3 wandelreizen: - Dachstein Trekking - De Dolomieten in Oostenrijk. Voor mij: ´Dahoam is dahoam´zoals ze hier zeggen, oftewel ´thuis is thuis´. - Schladminger Tauern - Eén van de meest waterrijke gebergtes in de Alpen. Watervallen en meertjes in overvloed! Stubaier Höhenweg - Een huttentocht die men een keer gedaan moet hebben. 
Rob van Baardwijk
Berggids
-   Bergwandelgids:   Zomer en Winter -   Steiermark -   Spaubeek -   Bergen zijn voor mij: Genieten in Optima Forma! -   Ik ga nooit op pad zonder brander en koffie (wat is er mooier dan een espresso drinken op een bergtop) -   Door mijn kennis en ervaring kan ik iedereen laten genieten van een unieke natuurbeleving. -   Het hele Alpengebied is mijn speeltuin. -   Dolomieten (Rosengarten)   -   Oostenrijk   (Schladminger hohenweg)  -  Oostenrijk (de onbekende kant van Sölden)
Arnold Jansen
Berggids
Kwalificaties:
Opleiding bergwandelgids zomer en winter.
Om mijn kennis en kunde up to date te houden en uit te breiden volg ik jaarlijks bijscholingscursussen. Dit doe ik o.a. bij de vereniging van bergwandelgidsen, waar ik mijn opleiding heb gevolgd en waarvan ik lid ben. Waar opleiding gedaan: Bergwanderführerverband Steiermark Woonplaats:
-(weglaten bij Arnold) Bergen zijn voor mij: Overweldigend en betoverend. Zonder deze uitrusting ga ik niet op tour:
Naast de gebruikelijke gidsuitrusting ga ik niet op pad zonder Landjäger, de snack voor onderweg (ook wel rugzakworst genoemd). Waarom ben je als bergwandelgids gaan werken:
Bergwandelen is voor mij de perfecte combinatie van fysieke inspanning, mentale ontspanning en bewuste beleving van de natuur. Ik wil mensen veilig door de prachtige en spectaculaire bergwereld gidsen en ze daarbij een onvergetelijk avontuur laten beleven. Daarnaast wil ik mensen graag laten ervaren wat wandelen in zo’n indrukwekkende omgeving geestelijk en lichamelijk met je doet. Favoriete wandelgebied in de Alpen:
In welk deel van de Alpen ik onderweg ben, maakt mij niet zoveel uit. Ieder gebied heeft zijn eigen schoonheid en karakter. Wel loop ik het liefst boven de boomgrens. Top 3 wandelreizen TOE:
Ik vind dat je natuur, net als muziek, niet met elkaar moet willen vergelijken. Voor mij heeft iedere tocht zijn charme. Ik heb dan ook geen top 3. Daarom van mijn kant 3 willekeurige reizen: - De Schlammiger Tauern Höhenweg, vanwege het betoverende Klafferkessel
- De Steenbokroute Familietrekking, vanwege de prachtige Rappensee met de gelijknamige gezellige hut.
- Rondom de Drei Zinnen, vanwege het openluchtmuseum over de Eerste Wereldoorlog