Actieve vakantie in Kroatië

Kroatië is in januari bekroond met de ReisGraag Award 2017. Om dit heugelijke nieuws te vieren, hebben wij dit jaar ook Kroatië in ons aanbod opgenomen.

Starend over de Adriatische Zee van Italië, en ingeklemd tussen de kleine, prachtige landen Slovenië en Montenegro, ligt een ongelooflijk land dat bekend is als Kroatië. Bijna duizend jaar vocht dit land oorlog na oorlog, totdat het na de Tweede Wereld Oorlog een republiek werd in de staat Joegoslavië. Later in 1991 verklaarde zij zich onafhankelijk van Joegoslavië, en vandaag de dag, zijn Kroaten er trots op, het land weer hun eigen land te noemen.

Je zou dit mediterrane paradijs kunnen kennen van de miljoenen foto’s die pronken van de Plitvice Meren op Pinterest, of van foto’s op Facebook van vrienden en collega’s, of misschien heb je de serie Game of Thrones gezien die hier voor een deel werd opgenomen. Waar je het ook van kent, Kroatië maakt een grote indruk met de vele prachtige landschappen, hippe steden, een heerlijke keuken, bekroonde wijnen, en genoeg eilanden om te ontdekken in een mensenleven.

Weg van de toeristische routes

Net als de meeste bestemmingen heeft Kroatië veel hotspots die zeker het bezoeken waard zijn. Wanneer je de straten verruilt voor het water, leer je Kroatië van een heel andere kant kennen. Geen tocht over het water met je kano is ooit hetzelfde, dit als gevolg van de wisselende weersomstandigheden. In de lieflijke vissersdorpjes, die je bijna niet in de reisgidsen vinden kan, creëer je de perfecte gelegenheid voor een waanzinnige ervaring. Heerlijk eten op een terrasje na een actieve dag op het water. Kroatië is een land met prachtige natuur die buiten de toeristische routes een ware ontdekking zal zijn. Zon, zee, mooie binnenlanden, dit land heeft alles in zich voor een perfecte mix als het om je vakantie gaat.

Voor de echte waterratten hebben wij vanaf deze zomer een heuse Wild Water Experience in ons aanbod, en voor diegene die Kroatië wil ontdekken te voet, met de fiets en op het water bieden wij u de Zomer Outdoor Experience Kroatië. Beide reizen zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.